|
Ja, chłopak mam pytanie.
Cześć Dziewczyny.
Powiem szczerze, że nie wiedziałem gdzie udać się z moim problemem (koledzy raczej odpadają), więc piszę tutaj.
Mam dziewczynę. Zarówno ona jak i ja mamy 21 lat i jesteśmy ze sobą już 2 lata. Jest pewien problem. Moja dziewczyna nie chce się kochać.
Początkowo w ogóle nie naciskałem, czekałem. Tyle się mówi, że dziewczyna musi dorosnąć, chcieć, być pewna. W końcu zebrałem w sobie dość odwagi aby z nią o tym porozmawiać. Powiedziała, że to wcale nie chodzi o to, że nie jest gotowa i na tym generalnie rozmowa się zakończyła. Wróciłem do niej kilka tygodni później i spytałem czy może się czegoś boi: ciąży albo, że jestem na coś chory. Powiedziałem jej, że jeżeli chce możemy iść zrobić sobie takie wspólne badania, że to nie jest dla mnie problem. Ona tylko odpowiedziała, że wcale mnie nie podejrzewa o to, że jestem na coś chory. Ogólnie nasza rozmowa trochę trwała i między innymi usłyszałem jeszcze, że ona wierzy, że seks to super sprawa, że wcale ją nie brzydzi, że nie boi się ciąży itd.
Więc moje pytanie: O co chodzi?! Ja sam na początku nie chciałem seksu, ale jakoś od roku, może trochę mniej mam na to ochotę. Jedyne, co przyszło mi do głowy, to że może moja partnerka jest aseksualna? Poczytałem trochę o tym w internecie i dowiedziałem się, że jest kilka typów aseksualności. Co o tym myślicie? Dalej rozmawiać czy jak?
|