2010-05-21, 07:49
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Cytat:
Napisane przez szafranowa
Ja się zastanawiam... Co zrobić? Do połowy włosy mam już jasny brąz, swoje odrosty blond a w końcówkach nadal siedzi ten brąz... Czy to nie będzie za dużo, jak te końce potraktuje RB? Do tej pory: dekolor + ciemny blond, którzy wyszedł jako ciemny brąz... i trzy razy dodałam RB do szamponu żeby trochę ten ciemny odcień zmyć... Nie zniszczą się jak znowu im zafunduje dekolor? Podobno tym RB można robić trzy razy z rzędu w jednej sesji, ja zrobiłam wtedy raz i położyłam farbę... Chyba nie powinno im się nic stać?
|
Szczerze to nie wiem zalezy jaka kondycja włosów ... ale hmm tak jak ja byłam u fryzjerki to mowiła ze jesli odczekam 2tyg to moge kolejny raz sciagac kolor ,ja do mycia dodaje sok z cytryny i szampon przeciwłupieżowy
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------
Cytat:
Napisane przez sloneczko1987
Witajcie dziewczyny
Doradźcie mi proszę co będzie lepszym rozwiązaniem.
1. Z czarnych farbowanych od kilku lat włosów zejśc do blondu pasemkami u fryzjera. Oczywiście mam na myśli rozjasniacz i kilka miesięcy oczekiwać. Mam włosy bardzo długie. Przetrwają to?
2. Dokonać dekoloryzacji w domu i dopiero wtedy udać się do fryzjera na rozjasnianie pasemkami? Może tak byłoby krócej, tylko czy po dekoloryzacji rozjasnianie nie spowoduje, że włosy sie połamią?
3. Dekoloryzować w domu. np. raz w miesiącu- po dekoloryzacji farba 2 tony jasniejsza od efektu który chce uzyskać. Czyli za pierwszym razem zejście do jasnego brązu. Po kolejnej dekoloryzacji farbowanie na jakiś ciemny blond itd. Tylko co wtedy z odrostami, bo mam swoje ciemne włosy?;> Czy ta metoda jest skuteczna?
|
1.Jesli chcesz skodzic stopniowo z czrnych włosów poprzez pasemka to fakt bedzie to robione poprzez rozjaśniacz, uzbroic sie w cierpliwosc bo kilka razy bedziesz musiała udac sie do fryzjera ... osobiscie ja odrzuciłam taka mozliwosc bo pasemka pasemka nie rowne... i długo trzeba czekac na efekty
2.jesli dekoloryzacje przeprowadzasz 1 raz radze fryzjera bo kolor moze zejsc nie rowno z ciemnych włosów wyjda płomienne rudości , czerwienie i wydaje mi sie że lepiej to zrobic pod kontrola dobrego fryzjera zrobic solidna podstawe do dalszych zabiegów . Z tego co wiem to rozjasniacz po dekoloryzacji nie jest wskazany
|