Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak pomóc komuś, kto nie chce dać sobie pomóc?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-21, 11:14   #23
Hefrena
Raczkowanie

Dot.: Jak pomóc komuś, kto nie chce dać sobie pomóc?

Heh, skąd ja to znam. Moja matka jest taka sama. Dziś na szczęście juz sobie nie pozwalam na takie zachowanie w stosunku do mnie, jednak jakies 7 lat temu to był koszmar. Nienawidziłam jej wręcz. Dziś nadal ma takie odpały, jednak wtedy ja najczęściej wkraczam do akcji i sie uspokaja. O, sytuacja ostatnio chociazby- wpadł jej do spływu kolczyk. Mama na cały głos zaserwowala taką wiązankę i z takim krzykiem, że myslalam że padnę, tym bardziej że obok siedział mój 8-letni braciszek i nie wiedział co się dzieje. Więc wylecialm na korytarz i z całej sily krzyknełam że ma się uspokoić bo to nie jest melina a jeśli jej takli słowny rynsztok pasuje, to niech idzie w cholere na pole i tam sobie pokrzyczy. Ojciec tylko na mnie spojrzał, chyba się wystraszyl co dalej. A mama?? po 5 minutach przyszla i grzecznie zapytala czy mogę zapiąć kolczyk. Mogłam.
Teraz nasze układy są dużo lepsze ale to dzięki temu że się wyprowadzilam i widzimy się raz na 3 miesiące. Tobie radzę to samo. Mi jej zachowanie swego czasu kompletnie zrujnowało psychikę.

Edytowane przez Hefrena
Czas edycji: 2010-05-21 o 11:15
Hefrena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując