Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podkarpacie i okolice.Miejsca godne odwiedzenia:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-22, 13:15   #15
agajotka
Przyczajenie

Dot.: Podkarpacie i okolice.Miejsca godne odwiedzenia:)

Cytat:
Napisane przez Ausangate Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich!

Ja zaś polecam wyjazd w poszukiwaniu śladów przeszłości. Zwłaszcza na terenie Karpat. Bieszczady są cudowne. Zwłaszcza wiosną i jesienią - kiedy nie ma tylu turystów, a roślinność nie jest tak bujna. Możne wtedy odnaleźć pozostałości dawnego życia na tych terenach...

Uwielbiam drewniane cerkwie - jedną z moich ulubionych jest cerkiew typu bojkowskiego w Smolniku nad Sanem.
W okolicy można znaleźć resztę fundamentów po zabudowaniach.

Przepiękny spacer można zrobić sobie z Nasicznego do dawnej doliny wsi Caryńskie. Po miejscowości zostało bardzo niewiele - cmentarz w środku lasu, ruiny kaplicy, fundamenty i zdziczałe drzewa owocowe.
Wycieczka skłania do refleksji - można pomyśleć o przeszłości tych terenów, o ludziach, którzy tu mieszkali, o czasie i historii!

Lubię też stary żydowski cmentarz w Baligrodzie.
Bolestraszyce są koło Przemyśla, a nie koło Jarosławia. Osoba, które przyjedzie do Jarosławia w celu zwiedzenia arboretum, może się rozczarować

Jechałam przez Jarosław, stąd "na oko" określiłam położenie.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agajotka Pokaż wiadomość
Bolestraszyce są koło Przemyśla, a nie koło Jarosławia. Osoba, które przyjedzie do Jarosławia w celu zwiedzenia arboretum, może się rozczarować

Jechałam przez Jarosław, stąd "na oko" określiłam położenie.
Źle zacytowałam...sorry...jes tem tu od niedawna i uczę się na błedach
agajotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując