2010-05-24, 17:56
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Napisane przez Ray
dol tak samo bo moja mama uwazala ze musze miec posprztany dom, czysto, ogiad dla meza bo ona przeciez miala 3 dzieci i dala rade... ale jakim kosztem?
wiec ja co chcialam byc kobieta Polka wstawalam tak jak glupek i mylam gary, sprzatalam i obiad robilam... bo sadzialm ze tak musze...
a dziewczyny spodobalo mi sie imie Olimpia  nie wiem czemu ale mi sie podoba a tz kreci nosem on tradycjonalista... ja w sumie tez ale jakos tak te imie ma cos w sobie dla mnie 
|
Niektóre nasze mamy tak mają. Moja cały czas uważa, że to, że czasami mówię do męża, że ma sobie sam zrobić kolację albo podgrzać obiad bo ma dwie ręce tak jak ja, jest niedopuszczalne... Prawdę mówiąc puszczam to mimo uszu, kocham ją, ale nigdy nie pozwolę zrobić z siebie takiego niewolnika jakim ona się stała. Mój tata nie robi w domu NIC , a moja mama obojętnie czy chora czy zdrowa zasuwa jak motorek i gdyby jeszcze doba była dłuższa - to mama byłaby wdzięczna...Typowa Matka Polka.
A co do imienia Olimpia - rzadkie, ale fajne. Znałam jedną - bardzo mądrą i sensownie poukładaną laskę 
Cytat:
Napisane przez elenka1
dziewczyny a macie pomysly dla mam na dzień mamy??? w moim przypadku chce jakis symboliczny kupic do 50 zl, kwiaty odpadaja bo moj brat zawsze kupuje albo kwiatki albo czekoladki a ja sama nie wiem 
|
Ja kupiłam swojej kolczyki. Tylko, że to nie koniec prezentów bo kilka dni po Dniu Matki ma urodziny...więc teraz siedzę i myślę. Zawsze kupuję coś czego ona nie kupiłaby (bo zawsze są ważniejsze rzeczy), ale z czego zawsze jest zadowolona - krem, perfumy. Ostatnio znalazłam kolczyki. Mam nadzieję, że się spodobają 
Cytat:
Napisane przez elenka1
a skladacie zyczenia tesciowym????? na dzien mamy? ja nie 
|
NIE. Mama znaczy mama i jest tylko jedna. Nawet gdybym mówiła MAMO do teściowej to po to jest dzień teściowej żeby wtedy świętować.
Być może byłoby inaczej gdyby moja teściowa była normalna i gdybyśmy miały normalne kontakty. A tak ograniczają się one do kilku wymuszonych wizyt w roku i liczenia na to, że będzie trzeźwa jak przyjdziemy. Próbowałam na początku, ale się poddałam, ta baba mnie po prostu rozwala i tyle. Nie mamy wspólnych tematów, nadajemy na innych falach, zupełnie inna bajka.
Dla mnie Dzień Matki, to jest dzień Mojej mamy. Oczywiście, wszystkie mamy świętują w tym dniu, więc mój mąż złoży życzenia swojej i zapewne tam pójdzie, ale nie uważam, żebym musiała składać życzenia teściowej skoro jej dziecko to zrobi. Składacie życzenia swoim babciom w tym dniu? Nie? A przecież to mamy waszych mam? A sąsiadkom, które mają dzieci? Nie? A przecież to tez mamy...
|
|
|