Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podkarpackie przyszłe i obecne mamusie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-27, 13:01   #91
moni_ka
Raczkowanie

Dot.: Podkarpackie przyszłe i obecne mamusie

Cytat:
Napisane przez Meier Link Pokaż wiadomość
Po Waszych postach poczułam się lepiej. Moja ciotka urodziła przez cc na Chopina 3 lata temu i bardzo chwaliła ten szpital, ale cc to nie to samo, co poród naturalny. Ja się bardzo boję i mimo, że to poważna operacja, mniej bałabym się cc. Boję się błędów lekarskich, traktowania w trakcie i po porodzie, upokorzenia i że z początku będę zdana sama na siebie w opiece nad dzieckiem. Boję się też, że poród trwale uszkodzi moje zdrowie. Pełno jest takich opisów w wątkach na Forum. Pewnie to głupie i przesadzone, bo to moje 1. dziecko i jestem mięczak. Może po zajęciach w szkole rodzenia będę lepiej wiedziała, co mnie czeka i się uspokoję. Na razie samo założenie karty ciąży było dla mnie nieprzyjemnym przeżyciem, bo nie jestem przyzwyczajona opowiadać o swojej sytuacji materialnej, żylakach, upławach i hemoroidach przy drzwiach otwartych na poczekalnię pełną kobiet i mężczyzn. Wolę nie myśleć o tym, co będzie, kiedy będę cierpiąca i zdana na pomoc personelu medycznego.
Podobno najważniejsze jest nastawienie, więc staraj się myśleć pozytywnie Ja uczęszczam do szkoły rodzenia i zajęcia w niej pozwoliły mi wiele zrozumieć, jak i uświadomiły mnie o wszystkim co się dzieje w czasie porodu. Pamiętaj, że najważniejsze jest to, żebyś się nie denerwowała
moni_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując