Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poszukuję trwałych perfum
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-28, 23:40   #2
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Poszukuję trwałych perfum

Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Napisałam to w innym wątku, ale doczekałam się tylko 1 odpowiedzi więc może tutaj będzie więcej
Po prostu skopiuję tamten post :

Mam problem, bo od kilku miesięcy staram znaleźć się jakieś perfumy ale prawie nic się mnie nie trzyma
Testowałam już :
eaudemoiselle- bardzo ładny, ale po chwili już go nie było
coco mademoiselle- uwielbiam ten zapach ale nie trzyma się wystaraczająco długo jak na taką cenę
miss dior cherie(edp)- śliczny, ale totalnie nietrwały
euphoria-też całkiem przyjemna, ale nietrwała...
lolita lempicka-tak samo jak euphoria
angel-trzymał się strasznie mocno, ale był strasznie ciężki, chyba jeszcze za młoda na takie zapachy jestem
dolce vita- po 1 psiknięciu całe otoczenie czuło ten zapach, ale jak dla mnie jest STRASZNY, trochę jak dla starej babci ;< tak się przyczepił że czułam go jeszcze po umyciu nadgarstka mydłem
ZEN- też całkiem fajny, szczególnie końcowe nuty, ale początek mi się nie podoba, trzymał się całkiem przyzwoicie
Moschino Hippy Fizz - używałam przez 2 ostatnie lata, nawet lubiłam, oczywiście też się mnie nie trzymały, ale chyba czas na zmiany
Moschino Funny - podobne odczucia jak z Hippy Fizz, zużyłam 1 flakonik
Kiedyś kochałam DKNY Be Delicious (zielone), ale przez nieświadomość 2 razy kupiłam podróbki na allegro, które skutecznie obrzydziły mi ten zapach.

na pewno jeszcze więcej tego było, ale chwilowo nic poza tym nie mogę sobie przypomnieć xd

Prosiłabym żebyście pomogły wybrać mi jakieś TRWAŁE perfumy w tym stylu co napisałam, jakieś kwiatowo - owocowe ? Sama nie wiem... Ale na prawdę zależałoby mi żeby było czuć że mam na sobie perfumy, skoro mam tyle na nie wydać... Zazwyczaj już po godzinie zapach jest blisko skóry i nic nie czuć ;/ Przetestowałam już wile zapachów bardzo dobrze ocenianych na KWC, ale ta trwałość... ;/ Co do zapachów w stylu Angela i Dolce Vity, to chciałabym taką właśnie trwałość, tylko żeby nie były tak cięzkie i poważne, bo jestem jeszcze młoda (17 lat) i takie zapachy po prostu do mnie nie pasują.

Mam nadzieję że jakoś mi pomożecie
po pierwsze-zapach z nadgarstka szybciej ulatuje -w uzyciu globalnym mogą okazać sie trwałe

po drugie-niektóre zapachy są intensywne inne mniej, tych mniej intenywnych trzeba psiknąć więcej

po trzecie-często tak jest ze osoba nosząca nie czuje zapachy który ma na sobie, a wszyscy wokół czują

po czwarte-trwałośc perfum jest zmienna- zależy i od osoby i nawet na tej samej osobie mogą byc raz trwałe raz nie.

Chociaz oczywiście są zapachy które mocą i trwałościa mogą zabić każdego, ale to wyjątki i raczej z kategorii orientalnej
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując