2010-05-29, 20:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
hej dziewczyny, ja też zwracam się z prośbą o ocenę mojej pielęgnacji. Czytam i czytam fora, opinie itd, ale wciąż mam wątpliwości:
24lata, cera mieszana, z przebarwieniami, świecąca i tłusta sfera T, drobne wypryski i czasem wyskakje mi sporo dorbnych krostek...
rano:
-płyn micelarny AA Ultra Nawilżanie
-krem nawilżająco-normalizujący AA Ultra Nawilżanie
+ pełny makijaż (robi się cieplej więc rezygnuje z podkładu L'oreal true match na rzecz Excipiala (choć czytałam że wysusza) i pudru mineralnego L'oreal true match+ znaleziona na wizażu skrobia )
wieczorem:
- płyn do demakijażu oczu Ziaja uniwesalny,
-mleczko do demakijażu twarzy Garnier z winogron dla skóry normalnej i mieszanej,
-płyn micealny AA
-krem pod oczy Flos Lek dla skóry wrażliwej (mam sińce i wory:/)
-punktowo jak coś wyskoczy Benzacne
1-2x w tygodniu zamiennie: maseczka aspierynowa, z płatków owsianych,
z zielonej glinki+ peeling kawowy
stosuje taki zestaw ok. 2-3 miesięcy i niestety nie widze specjalnych efektów.... dlatego proszę o Was o rady
zaczęłam się zagłębiać w biochemię urody i zastanawiam się nad:
-tonikiem AHA/BHA 10% ewentualnie BHA2% ale wyczytałam że w lato lepiej z tego chyba zrezygnować
-hydrolatem oczarowym lub z kocanki
- filtrem bo wiem, że w lato trzeba się w nie zaopatrzeć, ale jaki?
wiem, że zadaję podobne pytania jak wiele dziewczyn, wiem że to może być męcząca, ale naprawde przesiedziałam wiele godzin czytając o kremach, składach itd. i wciąż mam wątpliwości...nigdy nie stosowałam kwasów, filtrów, retinoli...nie do końca wiem jak mam łączyć ze sobą poszczególne kosmetyki żeby nie zaszkodzić swojej skórze...
Proszę Was o wyrozumiałość i o rady
|
|
|