Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - rozstanie na 2 miesiące przed ślubem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-30, 21:32   #41
aanitkaa
Zadomowienie

Dot.: rozstanie na 2 miesiące przed ślubem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Moja koleżanka też odwołała ślub na 3 tyg przed i jest bardzo szczęśliwa z tego powodu.
Decyzja należy do Ciebie, ale moim zdaniem po ślubie może być już tylko gorzej, a wtedy decyzja o rozstaniu będzie o wiele trudniejsza ....
zgadzam sie po ślubie bedzie tylko gorzej...
wolałabym byc sama niz meczyc sie z kims tylko dlatego ze szkoda mi bylo tego zwiazku, przygotowan do slubu o w ogole....
Moj zwiazek był zawsze idealny i po slubie tak miało sie nic nie zmienić -mimo ze mój mąz jest dobry, dba o mnie i nigdy mi nic nie powiedział co mogło by mnie urazić to od ślubu z roku na rok jest coraz gorzej -brak mi czułości i bliskości a te 2 rzeczy są dla mnie bardzo wazne -zaczynamy zyc obok choc razem juz mam dosc udawania szczesliwej żony, proszenia sie o byle przytulenie - decyzja o rozstaniu po tylu latach jest naprawde cieżka tym bardziej teraz gdy spodziewamy sie dziecka i uchodzimy za bardzo szczesliwe małżeństwo
Podziwiam dziewczyny które przed slubem maja odwage sie rostac i uwazam to za dobra decyzje bo jesli jeszcze przed slubem jest cos nie tak -kiedy to jeszcze facetowi niby zalezy to co bedzie pozniej ...

edit....: przepraszam -przeczytałam pierwszego posta i nawet nie spojrzałam na datę
dobrze zrobiłaś a jestem tego pewna w 100% gdy przeczytałam twojego posta:
Cytat:
Napisane przez agnieszkaczer Pokaż wiadomość
Bałam się, że będzie tak zachowywał się jak w ubiegłym roku jak zerwałam z nim (potem dałam mu kolejną szansę, sama nie wiem dlaczego) szalał, wydzwaniał, szantażował, że sie zabije i będę go miała na sumieniu, groził rodzicom, że ich zniszczy i mnie również. Było ciężko. Widać, że miłość jest ślepa. Dzis sama nie rozumiem swojego zachowania. Narazie jest w miarę normalnie. Czekam na więcej. Wydaje mi się, że jeszcze nie doszło do niego, że to koniec, że czeka. Narazie rozmawiamy tylko o samochodzie.
całe zycie ojciec znecał sie nad nami emocjonalnie -wyzywał nas itd jak by mnie facet raz uderzył lub wyzwał nie zastanawiałabym się i wylałabym go na zbity pysk i nawet dziecko by mnie nie powstrzymało bo wiem co to znaczy wychowywac sie w takiej rodzinie i po latach wiem ze mama nie wyrzuciła ojca ze wzgledu na mnie bo mimo wszystko mi było go szkoda a teraz załuje tego jak holera -a jesli raz sie tak zachował to znaczy ze w życiu bys maiła przekichane tak wiec nie uważaj tej daty za datę przekleta bo nie wyszłaś za niego i dobrze zrobiłaś -uratowałaś sobie życie - ta data była by przeklęta gdybyś za niego wyszła a teraz ciesz sie zyciem i dziekuj Bogu ze miałaś na tyle odwagi i siły by się rozstać tuz przed ślubem

Edytowane przez aanitkaa
Czas edycji: 2010-05-30 o 21:47
aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując