Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poziom j.angielskiego w polskim szkolnictwie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-31, 10:50   #2
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Dot.: Poziom j.angielskiego w polskim szkolnictwie

Mam identyczne odczucia, uczyłam się angielskiego w szkole od 4 klasy podstawówki, wcześniej chodziłam rok na kurs, i w podstawówce moja wiedza wyróżniała się na tle innych uczniów. W gimnazjum trafiłam na kiepską nauczycielkę, mój poziom znajomości angielskiego zatrzymał się na 6 klasie podstawówki.
W liceum przez 2 lata mimo rozszerzonego j.angielskiego miałam tragiczną nauczycielkę, która ani nie potrafiła zachęcić swoich uczniów do nauki, ani nie potrafiła przekazać swojej wiedzy. W końcu w 3 klasie trafiła mi świetna nauczycielka z ok. 20 letnim stażem nauczania angielskiego, niestety wzięła urlop bezpłatny i w drugim semestrze uczyła mnie kolejna "fantastyczna" nauczycielka.
Matura mam nadzieję zdana dzięki kursowi, który miał na celu przygotować uczestników do matury.
Jak będzie na studiach nie wiem, bo czekam na wyniki matury.

Reasumując nie mam najmniejszego pojęcia, czy na filologii angielskiej tak słabo kształcą, czy nauczyciele nie potrafią przekazać uczniom swojej wiedzy...
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując