2010-05-31, 11:24
|
#4002
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-05
Wiadomości: 30
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
Napisane przez czarownica3006
2.budyn chyba lepszy wlasnej roboty bo te sklepowe mają mąkę.
|
A jak go zrobić? Bo ze mnie kucharka marna 
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------
Cytat:
Napisane przez Ayu
2. Jeśli budyń, to tylko od drugiej fazy, uderzeniówka to tylko i wyłącznie białko: mięso, ryby, jaja, chudy twaróg, wieśniak (inny nabiał a zwłaszcza jogurt lepiej ograniczyć, ze względu na węglowodany). Pierwsza sprawa: budyń musi być na skrobii kukurydzianej. Inny absolutnie odpada. Druga sprawa: skrobii można tylko łyżkę dziennie i wtedy gdy waga spada. Jak to przeliczysz na opakowanie budyniu?  Trzecia sprawa, mleko i skrobia to produkty wybitnie węglowodanowe, więc mogą przerwać ketozę, czyli może pojawić się zastój.
Więc budyń na skrobii kukurydzianej można, ale na własną odpowiedzialność. No i dopiero na 2 fazie.
W przepisowni (link w pierwszym poście) powinien być przepis na mało ryzykowny budyń, poszukaj tam  )
|
Ok, więc się powstrzymam
|
|
|