2010-06-01, 11:18
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Napisane przez nicko
No nie zupełnie tak jest, bo każda kobieta ma w ciąży podwyższoną temperaturę , jest za to odpowiedzialny progesteron hormon, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży więc gdy on wzrasta wzrasta też temperatura ciała.
|
W moim wypadku ciągle jest ostatnio 37,3 37,4 , ale najmożliwiej dlatego, że mam infekcje gardła.
Cytat:
|
a skąd wiesz kiedy masz owulkę, ok cykle może masz regularne, ale to nie jest żaden wyznacznik kiedy jest owulacja, stosujesz NPR? Może poprostu poprzedni cykl był bezowulacyjny? Albo poprostu ten cykl będzie dłuższy?
|
Interesowałam się NPR, jakiś czas prowadziłam dokładne obserwacje. Moje cykle to podręcznikowo 27/28 dni. Dokładnych obserwacji już nie prowadzę, więc nie wiem kiedy dokładnie mam owu, ale wiem kiedy mam dni płodne. I w tym miesiącu się zaczęły (charakterystyczny śluz), ale zmienił się on na biały, średnio rozciągliwy, którego są spore ilości.
Test dla pewności jest mi potrzebny, bo jeśli to nie ciąża to dzieje się coś nie ok w moim organizmie. Np. bóle podbrzusza i pleców, bóle piersi. Mogą to być też problemy hormonalne. Zacznę od wykluczenia ciąży
|