2010-06-01, 15:33
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
Napisane przez giovinezza
Witam i spadków życzę
Chciałabym dołączyć do waszego grona, już raz podjęłam próbę tej dietki, ale była ona nieprzemyślana i od tak postanowiona. Teraz podchodzę do tego z głową i zależy mi na prawdziwych rezultatach, do tej pory cały czas byłam a raczej próbowałam być na zdrowej redukcyjnej diecie, lecz to nie dla mnie, zawsze cos stanie mi na drodze....jestem już tak bardzo sobą rozczarowana, żadnych efektów a ja tylko tyje mimo tego, że znam zasady zdrowego odżywiania  pomożecie ?
Zaczynam od jutra, zrobiłam test według niego 26 sierpnia powinnam skończyć odchudzanie  , ale wg testu osiągnę wagę 56,6 kg a mi zależy na troszkę niższej więc mam nadzieję, że osiągnę to o czym marzę  I tu pojawia się pytanie, czy wagę ktorą wyliczyl mi test jest optymalna dla mnie ? I przy niższej nie utrzymam tego ?
po prostu nie rozumiem, dlaczego boss  odrzucił niższą moją wymarzona wagę
|
Dokładnie Aczkolwiek to czysta teoria. Są tu dziewczyny, które zeszły niżej o ok. 2 kg niż Dukan im przepowiedział (np. LyraBea) i zaczynają 3 fazę.
Schudnąć zawsze można, oczywiście w granicach rozsądku. Ale potem utrzymanie wagi może wymagać więcej wysiłku niż 1 proteinowy dzień w tygodniu.
Decyzja należy do Ciebie 
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------
Cytat:
Napisane przez hot_brilliant
dziewczyny właśnie pierwszy raz w życiu wcinam krewetki
i musze wam powiedzieć, że są przeeeeeeeeeeeepyszne 
orientujecie się może ile one mogą mieć kalorii? 
|
A po co Ci to? Przecież na Dukanie się kalorii nie liczy 
Znalazłam coś takiego:
Cytat:
Krewetki są niskokaloryczne: 100 g mięsa szarych krewetek dostarcza organizmowi zaledwie 87 kcal. Zawierają, podobnie jak wszystkie frutti di mare, wiele cennych witamin z grupy B, oraz niezwykle cenny selen (jeden z głównych antyoksydantów), a także: miedź, magnez, potas i fosfor.
|
|