Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-04, 13:17   #3559
Babushka
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

A mnie dzis tknelo i zaczelam sobie szperac na temat Yves Rocher. Natknelam sie na reklame w jakims numerze e!stilo (ekologiczna gazeta, przyjazna zwierzakom, nie zamieszaja reklam produktow testowanych, nie promuja futer itd).
W reklamie jest zdanie: ' Zadne zwierze nie zostalo wykorzystane do produkcji naszych kosmetykow'. Do kosmetykow tak. Ale co z pedzlami? Na amerykanskiej stronce http://www.yvesrocherusa.com/control...hbxSrc=_Search jest jak wol napisane, ze pedzel kabuki jest z koziego wlosia. Co prawda dodano, ze ze strzyzonego. Ale jednak. Czy ktos wie jak wyglada takie pozyskiwanie wlosia? Czy to sie odbywa podobnie jak strzyzenie owiec? CZy te kozy sa hodowane glownie na te pedzle? (absyrdalne pytanie, wiem) Czy sie je hoduje na cos innego, a te wloski tak przy okazji im sie scina?
Niech jakas oswiecona wizazanka mi to logicznie wytlumaczy, blagam
Bo juz zaczynam watpic w 'przyjaznosc' niektorych firm. A moze zle do tego podchodze. Firma jest przyjazna srodowisku produkujac naturalne a nie syntetyczne pedzle? Co o tym sadzicie?
Babushka jest offline Zgłoś do moderatora