Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe zapuszczanie cz. XVII - włosomaniaczego nałogu ciąg dalszy :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-05, 12:04   #2903
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. XVII - włosomaniaczego nałogu ciąg dalszy :D

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Moi znajomi byli w Wilnie i w hotelu mieli pokoje z prysznicami

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Depilujecie się plastrami, że tak zapytam bo chyba nie jestem w temacie?
Ja kupiłam jakiś czas temu plastry, ale za cholerę nie umiem się nimi wydepilować Boję się bólu jak nie wiem
Przez jakiś czas używałam kremu do depilacji, ale po pewnym czasie uczulił. Została mi więc tradycyjna maszynka do golenia
Ja się depiluję plastrami. Te firmy Delia markowane Carrefourem są świetne!

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Chatul, to jest dalej jezyk. Niepoprawnie sotosowany, ale jezyk. Mozna by sie byc moze pokusic o stwierdzenie (pewnosci nie mam),ze nie mozna tego zlepka nazwac jezykiem polskim, ale to niczego nie zmnienia.
Wychodzi na to, że każdy system znaków, który prowadzi do porozumienia się jest językiem.

Cytat:
Ta definicja to jakas porazka.
Oj nie. Ta degfinicja jedynie zarysowuje pewnien problem. to jednak jest słownik języka polskiego. Gdyby każda definicja miała tam poruszać każdy aspekt danej sprawy to słownik miałby tyle samo tomów, co haseł (;

Cytat:
Chatul, porsze, nie kieruj sie tak na slepo definicjami ze slownikow jezykow narodowych (tam jest zazwyczaj cala masa najprzerozniejszych streotypow, szowinizmow i innych takich)
Nie kieruję się ślepo definicjami. Natomiast według mnie jest to uproszczona, ale poprawna definicja.

Cytat:
poszerz swoje zrodla
Ot, juz zwykla Wikipedia madrzej pisze http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_%28mowa%29
Wikipedia nie jest dla mnie żadnym autorytetem.
Zresztą- mogę znaleźć "poważniejsze" źródło wiedzy na temat języka, ale co z tego, skoro wszystkiego, co będzie w nim zapisane nie zamieszczę tutaj? Przecież nie przepiszę kilku(nastu) stron tutaj :P

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Gdyby to było takie proste i np. kosmetyki kolorowe można by było bez problemu zamienić na firmy nie testujące Z kosmetyków do włosów myślę że mogłabym zrezygnować, jedynie z Head & Shoulders miałabym problem bo jest to jeden z niewielu szamponów który w ogóle mnie nie podrażnia ale np. bardzo ciężko byłoby mi zrezygnować z kolorówki Max Factora, podkład jest dla mnie prawie idealny i nie łatwo byłoby mi go zamienić na jakiś inny
Ja też musiałam się pozbyć niektórych ulubionych kosmetyków. Ale to tylko kosmetyki, są dla mnie rzeczy o wiele ważniejsze od nich.