2010-06-08, 22:26
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Hej mamusie 
Pojechaliśmy dzisiaj do moich rodziców i Paulina cały dzień siedziała na tarasie Jak zasnęła po obiadku, to na podwieczorek 3,5 godziny później musiałam ją obudzić... Tyle, że się trochę opaliła, a w cieniu ją trzymałam...
W sprawie chodzików, to ja jestem przeciwna i Paulina nie będzie miała...
Cytat:
Napisane przez asioczka
tylko nasunelo mi sie pytanie do Kamyczka- a dawalas moze Paulinie dynie? podobno tez bezpieczna, nie alergizuje.u nas (i z tego co pamietam u Zeberki tez) dynia z jablkiem z bobovity i dynia z ziemniakiem z hippa to byly hity na poczatku rozszerzania diety (nie dawalam na poczatku marchewy, bo mała ma sklonnosci do zaparc).
|
Dynia z ziemniakiem nie wypaliła, bo po pierwsze Paulina ma uczulenie na ziemniaki, a po drugie pluła tym na odległość... Ale już jej kupiłam jabłuszka z dynią z Bobovity i jak przyjdzie czas to wprowadzimy... Teraz jesteśmy na etapie brzoskwiń i jak na razie pozytywnie... Oby było dobrze...
Cytat:
Napisane przez brombusia
A widziałam dzisiaj tyle dzieciaczków w słońcu w tym upale nie osłoniętych niczym, że aż miałam ciarki, chyba strachliwa jestem bo ja się boję tak wystawiać na słońce, zaraz jakieś udary i inne tego typu rzeczy mam przed oczami
Katevalley mój mały ma rumieńce na policzkach i kilka krostek, już eliminowałam gluten, żółtko, zmieniałam mleko i nic. Teraz mu nie podaję słoiczków z pomidorem i maliną, mam nadzieję, że mu to zejdzie, jeśli nie to się chyba wybiorę do lekarza.
|
To ja też jestem przewrażliwiona, bo chronię Pualinę na wszystkie sposoby przed słońcem...
A te rumieńce może od słońca? Bo Paulina mimo, że ciągle w cieniu to się opaliła trochę...? A krostki też ma, ale zdecydowanie od plujów...
Cytat:
Napisane przez brombusia
Wymyśliłam sobie do dużego pokoju jedną albo dwie takie witryny
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10176268
I zapytuję, jaka podłoga i jakie drzwi??
Drzwi chciałam ciemne, wenge może, ale podłoga ??
Może jakieś dąb, żeby całkiem jasna nie była 
Doradźcie coś, bo już mam kręćka, a muszę to zaplanować dokładnie, bo jak zaczną remontować w lipcu to nie będę w kółko zmieniać 
|
My do takiego ciemnego drewna mamy podłogę i drzwi brzozowe... Ale dąb też by fajnie pasował, dąb pasuje do wszystkiego i jest ponadczasowy... Nie rób tylko ciemnej podłogi, bo każdy bród strasznie widać...
|
|
|