Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jakie dokumenty potrzebne są do ślubu CYWILNEGO
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-05-05, 12:17   #1
sarenka
Zakorzenienie

jakie dokumenty potrzebne są do ślubu CYWILNEGO

no właśnie.. wiem, że ustalając w USC termin ślubu musimy mieć obodwoje dowody tożsamości oraz odpisy od aktu urodzenia. ale czy coś jeszcze?

Wyczytałam, że potrzebne jest pisemne zapewnienie o braku okoliczności wyłączających zawarcie związku małżeńskiego - zadzwoniłam do USC i zapytałam o wymagane dokumenty. pani wymieniła dwa pierwsze. zapytałam o ten trzeci a Pani mi odpowiedziała: ja nie wiem o co pani chodzi [jakby w życiu o czymś takim nie słyszała - a przecież pracuje w USC] i odłożyła słuchawkę.

Ostatnio mój brat załatwiał sobie coś w Urzędzie [nie Stanu Cywilnego, ale urzędzie] i najpierw okazało się, że brakuje mu jednego świstka, kolejnego dnia odstał swoje brakowało mu innego papierka. [Oczywiście to tylko przykład, których jest mnóstwo.] Nie do końca ufam zatem tej Pani - i nie chciałabym chodzić 5 razy do USC - zwłaszcza, że terminy na wymarzony miesiąc rezerwować można od wyznaczonej daty [w moim przypadku -> na wrzesień - od 10 maja] i im później to zrobię tym mniejszy wpływ będę miała na datę i godzinę.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując