Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kuracja przeciwtrądzikowa skinoren
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-10, 19:08   #72
lotnik
Przyczajenie

Kuracja przeciwtrądzikowa skinoren

Witam,mam już prawie 18 lat. Pierwsze krostki zaczeły mi wychodzic w gimnazjum w 2 klasie, w 3 kl. były już widoczne, wiec odwiedziłem 1 raz dermatologa. Był to dermatolog państwowy więc cudów nie było. Kilka wizyt u niego, różne masći leki które nic nie dawały. Brevoxyl,Benzacne,Tetracy klina,Clindacne,Metronida zol,Differin.
Ten o statni przyprawił mnie o zawrót głowy, strasznie mnie wysypało po nim bylo to we wakacje 08r. praktycznie pierwsza połowa wakacji spedzona w domu. Potem juz było lepiej ale nic ciekawego. Dostałem potem Epiduo, które używałem przez 1,5 roku około, był to najlepszy lek z tych wszystkich poprzednich. Zmniejszył wychdozenie krostek, troche wyczyśicł skóre z zaskórników. Coś koło połowy 2009 r bylem u prywatnego dermatologa, zapisał mi jakiś krem przeciw łojotokowi Acnilogic , do tego Cetaphil i kazał kontynuować Epiduo. W maju tego roku powiedziałem sobie czas na zmiany. Epiduo od dłuższego czasu nie zmieniał mojego stanu skóry, 2 tygodnie bez krostek potem wysyp 3 dniowy i tak w kółko. Zakupilem na własną ręke po wielu analizach skinoren w kremie. Pierwsze dni wysyp dośc spory ale na szczęście był to długi weekend więc przesiedziałem w domu. Potem było z górki. Aczkolwiek cudów jakiś nie było ,ale jest to najlepszy z użytch kremów.
Obecnie zredukował mi przebarwienia na brodzie o ok. 50-60% , juz tak sie nie świecę jak przedtem, krostek juz jest mniej, zaskórników również. Ostatnio byłem troche sie poopalać tak na 40-50 min żeby nie być bladym ,bo przez 2 poprzednie wakacje nie opalałem sie wcale. lekko sie przybrązowiłem na twarzy, krostki zeszły, nadal na noc stosue skinoren. Nie jest źle. Gdy przyjde z dworu po krótkim opalaniu odrazu myje sie tonikiem anybakteryjnym z ziaji po 15 min nakładam cetaphil , wieczorem skóra ladnie wygląda. Zobaczymy kiedy bd dni pochmurne czy skóra bd wysypana przez krostki, mam nadzieję że nie bo już mam tego dosyć kończe 2 klasę liceum i mam nadzieje że w 3 klasie bd spoko.
Aha pod koniec lipca jadę do Chorwacji i napewno bd tam sie opalac obczaiłem już fajny krem z filtrem który nie powoduje zaskórników i przebarwień http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-40-UVA-26.htm.
Jak na razie nie używam filtrów żadnych , już i tak za bardzo wyjałowiłem skórę.
Łykam cynk,wit b i beta karoten

Edytowane przez lotnik
Czas edycji: 2010-06-10 o 19:13
lotnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując