Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-10, 22:58   #1034
Lirriel
Zadomowienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Tomaan Pokaż wiadomość
ha! a ja już wiem co to znaczy :P chodzi o to, że w składzie ma silicony tak? Wiem, jesteście ze mnie dumne, siedziałem dzisiaj godzinę na dziale Biochemii

Dziewczyny mam już tekst poprostu oficjalny, czytajcie:
Jesteśmy dumne, jesteśmy. Jesteś najdzielniejszym mężczyzną na tym wątku. ^^

Co do tych cytowanych przez Ciebie wypowiedzi o filtrach - zgadzam się z nimi jak najbardziej. Sama praktycznie nie używam - kiedyś w ogóle się nie smarowałam na całym ciele, ale parę lat temu zaczęłam się parzyć na słońcu, i wtedy się złamałam - faktor między 10 a 20, ale tylko jak wyjadę nad morze. Na co dzień - nic. Bo jak jest się w ruchu, to się wtedy można najzdrowiej opalić, a przy tym przecież rzadko kiedy kursuje się po mieście calutki dzień, większość czasu spędza się w pomieszczeniach lub zacienionych miejscach. Na twarz też niczego nie używam - chociaż mówi mi się, że powinnam, bo na przykład stosuję płyn złuszczający na alkoholu. Wcześniej jeszcze miałam podkład z spf 15, ale niespodzianka, pogorszenie skóry diametralne po jakimś czasie stosowania. Więc teraz jest bez faktora. I nie przejmuję się tym. Kiedyś stosowałam skinoren (tylko na noc, nigdy nie stosowałam na dzień żadnych przepisanych przez dermatologa środków smarujących!), później tetralysal - oba powinny wiązać się z używaniem filtrów. Nie używałam. Nic mi się nie stało. Więc myślę, że nie trzeba popadać w histerię. Po prostu kontroluj sytuację, byle tylko bez wielogodzinnego ślepienia w lustro, żeby sprawdzić czy gdzieś się skóra nie przebarwia. Przecież nie dzieje się tak, że jak wyjdziesz na słońce bez filtra to zaraz Ci się zrobią dziwne plamy i tak dalej, nie? Więc można spokojnie, stopniowo obserwować jak skóra reaguje na kontakt ze słońcem.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2010-06-10 o 23:12
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora