2010-06-11, 02:00
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
Napisane przez noelia007
Witam.Mam jedno pytanie.
Nie chodzi o wegetarianizm, tylko o niejedzenie mięsa, a tu pięknie koleżanki napisały, iż jest to różnica.
I teraz jest jedna sprawa, zdrowie.O co chodzi z tymi białkami, można nabawić się anemi? Dla mnie jedzenie trupów jest bardziej niezdrowo niż niejedzenie
|
od kiedy przeszlam na wege codziennie spedzam min godzine czytajac WSZYSTKO co jest z tym zwiazane i moje wiadomosci na temat bialek w diecie wege sa takie:
- bialek i tak dostarczamy organizmowi duzo
- na diecie wege nawet wiecej bo zaczynamy jesc ciecierzyce, fasole itp co wiele osob na diecie miesnej nie robilo
- bialka rozkladaja sie na aminokwasy ktorych mamy wiele rodzajow, aby te bialka byly porzyteczne dla nas musi byc dostsrczany kazdy rodzaj aminokwasow, najczesciej produkty nie maja calego rzedu aminokwasow tylko brakuje im 1 albo 3, mozna je jednak uzupelnic w innym produkcie w ciagu nastepnych parunastu godzin i nic sie zlego nie stanie
- za duzo bialka zakwasza organizm wiec lepiej, zeby go nie przyjmowac za duzo 
anemii mozna sie nabawic od braku zelaza.... zrownowazona dieta wegetarianska zawiera wszystkie skl. odzywcze, witaminy i mineraly, tylko przeba posiasc wiedze i ja wykorzystac
samo niejedzenie miesa bez zrewidowania diety moze byc niebezpieczne!
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------
Cytat:
Napisane przez lotta6
A z wod mineralnych najbardziej lubie muszynianke. A ostatnio pije za duzo pepsi, przyzwyczailam sie :ściana: A ten aspartam chyba za zdrowy nie jest w takich ilosciach....
|
pepsi to zuooooooo a ogolnie wszystkie napoje gazowane
czytalam, jaka rewolucje robia w zoladku.... fajnie to gdzies bylo napisane jak w ciagu godziny od wypicia coli wyglada sytuacja wewnatrz nas
|
|