Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-11, 07:27   #1036
Tomaan
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Lirriel zgadza się, ale w tym całym temacie z filtrami raczej chodzi o późniejsze ewentualne zmiany i starzenie się skóry.

Moim zdaniem nie bez powodu ludzie, którzy są w innych krajach słonecznych mają inny fototyp, nie mówię tu od razu o murzynach ale np. o Hiszpanach i Włochach, dlaczego są ciemniejsi? To przecież logiczne, to kraje słoneczne, gdzie człowiek częściej dostaje słońcem a to nawiązuje do teorii, o których mowa była wcześniej, tam jakaś kobieta pisała - cytowałem to. Idąc tym tropem oczywistym powinno być, że ludzie z jaśniejszą karnacją powinni być w słońcu mniej a nie opalać się godzinami, na co panuje np. w Polsce moda. I tak się ładne opalą stosując dawki dzienne. Proste jak budowa cepa.

Ktoś chce więcej słońca niż naturalnie wytrzyma jego organizm? Proszę bardzo ale na filtrach i bez przesady. Ja to tak rozumiem.

Madelaine dla mnie dermatolodzy w Polsce stracili autorytet, sory ale byłem u wielu i to we Wrocławiu a nie na jakiejś wiosce i nawet najlepsza lekarka nie powiedziała mi o fundamentalnych rzeczach dot. trądziku.

Najwyraźniej nasi kardiolodzy czy okuliści są lepsi niż dermatolodzy Takie życie.

Ps. myłem się tym Cetaphilem ale to w ogóle się nie pieni, nawet z wodą. Tak ma być?

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-11 o 08:59
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora