Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - rzucam palenie!!! Kto ze mną???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-04, 21:50   #11
anestet-ka
Wtajemniczenie

Dot.: rzucam palenie!!! Kto ze mną???

Cytat:
Napisane przez basia_poznań
Ohh nareszcie ktoś, kto mnie rozumie ) anestet-ka damy radę Ja próbowałam już wszystkiego i stopniowego ograniczania również. Niestety jest to bardzo zła metoda, bo w ogóle nie skuteczna
Oj, rozumiem Cię aż za dobrze
Ja stopniowego rzucania nie próbowałam, więc traktuję tę ewentualność jako ostatnią deskę ratunku. Mam taką świadomość, że mam coś w zapleczu, jak teraz się nie uda, to i tak będzie dobrze, że rzucę, rzucę jakoś na pewno, bo są różne metody i któraś zadziała

Cytat:
Odpowiadam już na Twoje pytania.
Po pierwsze niestety papierosy zastepuję jedzeniem. Gdy rzucałam jakiś czas temu (nie paliłam przez miesiąc), przytyłam 5 kg. teraz zaopatrze sie w gumy do żucia, warzywa (marchewki - do chrupania) owoce itp. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę.
U mnie to nie jest tak źle jeśli chodzi o jedzenie podczas rzucania. Zapycham się gumami, tic-tac'ami i jakos to idzie. To znaczy ograniczanie mi jakos idzie, bo chęci na słodkosci to mam ojj mam niemałe..

Cytat:
No i nistety na Twoje drugie pytanie musze równiez odpowiedzieć - tak. Niestety palenie ma to do siebie, że przynosi niesamowitą ulgę w kryzysowych sytuacjach...
Oj tak, to najgorsze. Gdyby nie ten stres to ja bym mogła sobie spokojnie nie palić..

Czasami mam wrażnie, że żeby przestać palić, musiałabym mieć zaszyte usta. Ale wtedy paliłabym chyba nosem
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując