Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wegetarianki/wegetarianie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-11, 16:45   #2013
noelia007
Raczkowanie

Dot.: Wegetarianki/wegetarianie

Dziękuję za odpowiedzi!

Dodam jeszcze, że nie chodzi mi o diete, tylko o zwierzęta.Nie mogę i nie chce połykać miesą z zabitych zwierzaków, a i jeszcze jestem chuda.I nie zależy mi na straceniu kilku kilogramów, nic z tych rzeczy.

Dlatego dziewczynki, mogłybyście mi zapodać linki do dań, obiadów, kolacji i śniadań? Abym wiedziała co jeść i abym dostarczała przy tym wszystkich niezbędnych substancji organizmowi.Jak będę dużo wiedzieć, to w trzeciej klasie napiszę referat na biologii o wegetarianizmie i może przekonam pare osób!? Tylko musze mieć okropnie dużą wiedzę, a na razie posiadam silną wolą i piękne cytaty, które mnie motywują.
Dodam, że sama nie gotuje, ale co mi tam, mogę zacząć.Najgorzej jest z obiadem, bo wiadomo na śniadanie i kolacje kanapki, warzywka na patelni.A obiad? Co to są np.kotlety sojowe? Mogą być? A jeśli będę jeść kanapki, płatki, ziemniaki, ciasta (np.pierogi, są gołąbki bez mięsa? czy krokiety to to wystarczy?? czy trzema mieć specjalnie zagospodarowany tryb życia, każdy tydzień trzeba coś innego do jedzenia.

Dziękuję Kochane