2004-05-07, 13:44
|
|
Zadomowienie
|
Sprzątanie
Lubicie, umiecie sprzątać, często to robicie? Ja raczej nie kwapię się do pieczołowitego przerzucania zawartości półek, wycierania kurzy, przestawiania, chuchania, dmuchania, a sprzątania na święta (Boże narodzenie, Wielkanoc – te większe porządki) to dla mnie katorga. W żadnym razie nie jestem pedantką, nienawidzę mieć wszystkiego równiutko poukładanego - wtedy czuję, że coś jest nie tak
Właśnie w/na półkach mam wielki bałagan, gazety buntują się i prawie już zleciały na podłogę, a na parapecie oprócz kwiatków są spinki do włosów, książki, notes, błyszczyk...O półce z kosmetykami nie wspomnę, zawartość wygląda...interesująco, zupełnie tak jakby przed chwilą przeszedł tamtędy huragan
W takich chwilach właśnie zaczyna mi się wydawać, że czas na GENERALNE PORZĄDKI ...Nie znoszę tego!
A jak jest z tym u Was? Sprzątacie na bieżąco, a na bałagan reagujecie wysypką? Bo ja tak prawdę mówiąc to już się do niego przyzwyczaiłam i dobrze mi z tym...Jeszcze chwila a moim życiowym mottem stanie się po co masz sprzątać - i tak zaraz się pobrudzi! 
|
|
|