Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-12, 23:31   #684
Nanusia76
Zadomowienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
super, popieram cos takiego żadne warzywko się nie zmarnuje. ja też tak robię, a koperek zamrażam tylko na zimę. nie ma nic fajniejszego niż zapach świeżego koperku kiedy go siekam
Dla mnie rozkosz zimą to tekst mojej cioci "super gospodyni"- Mmm.. ziemniaczki z koperkiem, mmm... a ten koperek jak latem, mmm ..."
Jeżeli chodzi o koperek i pietruchę to polecam zamrażać w metalowej puszce np. po czekoladkach lub ciachach bo w torebce plastikowej takie jakieś zciapcine te roslinki a w puszeczce wszystko jest sypkie i łatwo odmierzyc porcję.
Podobnie robię np. z czikenem jak kupię więcej to rozkładam na porcje, obtaczam w przyprawach, potem w woreczek folowy i do zamrażary. Rano przed pracą wyjmuje a jak wracam to tylko na patelnię i mięcho jak znalazł .

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Oooo widzisz, odgapię sobie od ciebie Ja nakupuję i leży a jak się w końcu zabieram za robienie zupy to okazuje się że skapciała
Odgapiaj , bardzo proszę
Najgorzej jest jak zaplanuję coś ugotować i okazuje się że są braki a TŻ np. ogląda mecz... i nici z szybkiej dostawy

Nasuwa się myśl: DZIEWCZYNY RÓBMY ZAPASY ,BO MISTRZOSTWA ŚWIATA W PIŁCE NOŻNEJ ROZPOCZĘTE I NASZE TŻ SĄ W AMOKU !!!
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora