Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-13, 11:39   #4080
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
martucha polska kulturka sie klania.Myslalam ze inaczej sie podchodzi do kobiet w stanie odmiennym ,ale widze ze tylko mozna pomarzyc
Wlasnie wczoraj ze znajomymi dyskutowalismy na temat zachowan w PL.Tutaj w sklepie i na ulicy ludzie sa bardzo uprzejmi i my badz co badz przejelismy taki sposob bycia.Czasem jak jestem w Pl to w sklepie np. mowie milego dnia to sprzedawca zawszerzuci dziwne spojrzenie jakbym jakas walnieta byla.
masz zupelna racje... za granica ludzie sie do siebie usmiechaja mowia sobie mile slowa a tu jak sie usmiechniesz albo odezwiesz to wezma cie za swira...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

nic tylko lać przez tyłek
doladnie..

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Jutro obrona mgr, ale awansu nie robię, bo nie mogłam pracować jako nauczyciel, dalej pomocą jestem.
Dobrze, że Wojtek awanturę zrobił
a ty mialas licencjata i mgr czy tylko mgr od razu? bo po samym licu mozna awans robic.. trzymam kciuki bedzie dobrze i dasz rade

wiecie to nie chodzi o to ze maja puszczac mnie w kolejce albo cos... ale jesli babka idzie do kasy OZNACZONEJ wielkim napisem kasa pierszenstwa i OBRAZKAMI pani w ciazy wozka itd... to nawet jak czytac niepotrafi to wie dla kogo ta kasa.. no dobra jak juz chce to niech sobie tam stanie.. nawet jak nie ma kultury to niech "udaje" ze nie widzi za soba ciezarnej.. niepelnosprawnego czy osoby z dzieckiem.. ale na Boga w sobote gdzie jest ukrop pelno ludzi ona rachunki placi w kasie- malo tego to nie zwykle zaplacenie rachunku gdzie idzie to szybko tylko wyklucanie sie ze ona nieodejdzie bo mozna z jednej karty przelac na druga to jest przegiecie.. jak chciala takie cyrki robic mogla isc do innej kasy.. nawet do szybkiej na 10 produktow a nie cisnac sie do uprzywilejowanej bo nie wiem jak wy ale ja przed ciaza jak mialam duzo zakupow to szlam do zwyklej a jak malo to do szybkiej a nie do uprzywilejowanej... bo to logiczne ze ta kasa jest specjalnie dla niepelnosprawnych ciezarnych czy z dziecmi zeby im troche ulzyc...

ale co sie dziwic w Polsce - "zwykla" ludzka życzliwość to cos niestety niezwyklego...