Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-13, 12:44   #2069
velluto
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19946412]
A mój poród...
3 oksy, jakiś zastrzyk, jakiś czopek... masaż szyjki, przebicie pecherza z wodami... a po 9 godzinach rozwarcie było tylko na 2cm. Skurcze za to mocne, i długie- dobijały do 1,5 minuty, a rozwarcie i tak nie postępowało... pod sam koniec, już około 20:00 podali mi tlen, bo już ledwo żyłam- a zaraz potem tętno małemu zaczęło spadać i lekarz podjął błyskawiczna decyzje o cesarce. W drodze na salę operacyjna podpisywałam jakieś papiery, a potem już nic nie pamiętam...
obudziłam się już na sali, TŻ był przy mnie z Tymkiem.

I powiem jedno- jak dla mnie poród sn zdecydowanie lepszy. Nigdy więcej cesarki!
[/QUOTE]
ojej... widzę, że lekko nie było, ale najważniesze, że wszystko skończyło sie dobrze i razem z małym jestescie juz w domu duzo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochane ruszyło się Po 4 rano zaczęły się skurcze Wykąpałam się i nadal są.Nawet dosyć często bo co 5-6 min,ale krótkie i słabe jeszcze
Zaraz będę dzwonić do szpitala. Mam nadzieję,że synio zdecydował się już na dobre i dziś go urodzę
Poproszę o kciuki
no to trzymamy kciuki za szybie rozpakowanie a moze juz jest po wszystkim?
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
kochane, dostałam przed chwilką smsa od AnnLee:
"w drodze na porodówkę. 3mcie kciuki"

widać nasze dzieciaczki lubią rodzić się parami albo nawet większymi grupkami
no i kolejna mamuśka no to trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
pokażę wam prawie gotowy pokoik Ewci. pozostało tylko wypełnić niektóre półki i zamontować lampkę
śliczny pokoik
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując