Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Może ocenicie moje kolczyki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-14, 10:31   #41
sahlma
Rozeznanie

Dot.: Może ocenicie moje kolczyki?

Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
Zdjęcia nadal wołają o pomstę do nieba...
Niektóre są bardzo nieostre, poza tym kolczyki takie jak w ostatnim wrzucie aż się proszą o to, żeby były na czymś powieszone (co zrobiłaś), albo, jeśli już koniecznie chcesz zrobić zdjęcie na kartce, ułóż je trochę, bo tak wyglądają po prostu jak rzucona byle jak garstka koralików.
Warto też poświęcić chwilę na obróbkę - wystarczy skadrowanie, rozjaśnienie zdjęcia i usunięcie paprochów i już jest znacznie milsze dla oka.
jeśli moje zdjęcie wołają o pomstę do niebo, to o co wołają Twoje? Szczególnie te zrobione telefonem komórkowym? Ja zadałam sobie choć tyle wysiłku, że załatwiłam sobie aparat i tak jak wspomniałam zdjęcia robiłam w słoneczny dzień na parapecie! Widać zapomniałaś jaką te Twoje zdjęcia wywołały burzę w wątku, ale jedna mądra dziewczyna stwierdziła, że jak ktoś chce coś widzieć to widzieć będzie na moich zdjęciach na pewno! Ale tak to jest jak nie pamięta wół jak cielęciem był!

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Miałam się powstrzymać z komentarzem, ale jednak coś napiszę: jak grochem o ścianę...

Prosiłaś o ocenę kolczyków - dziewczyny oceniły, doradziły i co? Nic... ech, szkoda słów, bo i tak najważniejsze, że się SPRZEDAŁO
Nie sądzę by było jak grochem o ścianę, były zarzuty że drucik luźny i koraliki latają, poprawiłam, poprawiłam też loopy, były też za wiotkie szpilki wszystkie przełożyłam na twardsze, Były zarzuty, że zbyt ciężkie być może, chociaż nadal uważam, że to kwestia gustu, może się tak wydawać przez ciemne kolory, przez brak przekładek, albo po prostu złe ułożenie, następnym razem wezmę to pod uwagę. Więc na jakiej podstawie uważasz, że jak grochem o ścianę? Głownie sprawa rozgrywa się o brak obróbki zdjęć, nie sądziłam, że to jest ważne, wydaje mi się, że ważniejsze jest wykonanie kolczyków, pod względami technicznymi, ale cóż widocznie się pomyliłam.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
No to teraz ja nie wytrzymałam i wtrące swoje trzy grosze choc nie miałam generalnie zamiaru wypowiadac się w tym watku...Piszesz:
"no bo nie chce mi się bawić w obrabianie zdjęć, nie mam żadnego programu, a przede wszystkim nie mam na to siły, jestem w 8 miesiącu ciąży i nie zawsze czuje się na tyle dobrze żeby poświęcić na to wystarczająco dużo czasu." ło matko co za tłumaczenie!!!! jak mawiała moja babcia- kiepskiej baletnicy przeszkadza nawet rąbek od spódnicy Ja też jestem w ciazy i jakos znajduję siłę by się przyłozyc do zdjęć i korzystam z DARMOWEGO programika graficznego- a jak wygladaja moje zdjęcia możesz sobie porównać ze swoimi w moim watku...no i jak ma się do tego co teraz napisałaś Twoje wczesniejsze stwierdzenie: cyt:
"zdjęcia zbiorowe, bo wystawiałam je na allegro"- na allegro z takimi fotkami? dla mnie to po prostu brak szacunku dla własnego nakładu pracy i szczyt niechlujstwa. Mam nadzieje że choc sprzedaż poszła na tyle dobrze by opłacić z niej wymagane przy sprzedazy bizuterii podatki...choc ja za takie kolczyki i tak zaprezentowane pewnie nie dałabym wiecej niż cena półfabrykatów.
Co do samych prac- widze ze z uporem maniaka nie przyjmujesz jakichkolwiek uwag i porad. Kolczyki niestety sa nadal niedopracowane i po prostu nijakie- ot w wiekszości catepillarki jaki sa szczytem mozliwosci kompozycyjnych mojej pięcioletniej córki. Dziewczyny pisały Ci wczesniej o kompozycji, o symetrii ale nie- ty dalej swoje- wiec jeszcze raz- symetria w kolczykach tak jesli odnosi się ona do pary kolczyków (prawy symetryczny i bedący lustrzanym odbiciem lewego) ale symetria na osi góra dół? no litosci...mała kulka, duża kulka i znów mała kulka to po prostu wyglada brzydko, nieciekawie i bez jakiegokolwiek pomysłu...To juz "bałwanki" kompozycyjnie są o wiele lepsze. I własnie przez taką nieprzemyslana kompozycję Twoje prace wydają się ciężkie (i nie chodzi tu o wagę a o wizualną stronę twoich prac) Mam nadzieję że podejdziesz do krytycznych uwag z większą doza samokrytycyzmu i zaczniesz czytać ze zrozumieniem dobre rady innych- wtedy jest szansa że uda ci się cokolwiek w Twoich pracach poprawić na lepsze
no właśnie masz rację baletnicy i rąbek spódnicy będzie przeszkadzał, jak ktoś nic nie chce widzieć na tych zdjęciach, albo nie potrafi mi doradzić to się będzie tłumaczył kiepską jakością. Szkoda, że ta babcia nie wytłumaczyła Ci, że nie każda ciąża przebiega tak samo, ja np z powodu strasznych bólów w kościach, a przede wszystkim w biodrach, mam problemy z długim siedzeniem, dodatkowo mam stopy tak napuchnięte, że palcami ruszać nie mogę, więc wybacz, ale nie będę obrabiać tych zdjęć.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Tak jak napisałam nie mam zamiaru już więcej nic tutaj wstawiać. Przeraża mnie ten atak na moją osobę spowodowany głupimi zdjęciami. Szczególnie ten ostatni chamski wpis, przeszedł już samego siebie.

sahlma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując