Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyrodna córka to ja?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 17:43   #16
czarna1985
Raczkowanie

Dot.: Wyrodna córka to ja?

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
Wlasciwie sama nie wiem dlaczego to pisze, moze dlatego zeby sie wyzalic.
Moje dziedzinstwo, dorastanie ogolnie nie nalezalo do najlatwiejszych przez tatusia alkoholika.
Nie chce sie zaglebiac w szczegoly bo to teraz nieistotne, w kazdym badz razie nie bylo rozowo.
3 lata temu wydostalam sie z domu, ucieklam zagranice aby miec wreszcie swiety spokoj.
Ojciec radzil sobie raz lepiej raz gorzej, a wlasciwie po smierci mamy coraz gorzej.
Wpadl w dlugi, nic o nich nie wspominal, a ja nie chcialam miec z tym nic wspolnego.
Ostatnio zmarla jego przyjaciolka ktora mu pomagala. Napisal mi smsa, ze kto mu teraz bedzie pomagal I zebym mu przyslala pieniadze. Poczulam sie troche jak skarbonka albo bank, gdyz wczesniej nawet nie raczyl wyslac smsa czy zyje (zawsze to ja inicjowalam kontakt) a teraz tonem rozkazujacym zazdal gotowki. Dzwonilam, mowilam ze postaram sie w miare mozliwosci, ale tez gwarancji dac nie moge gdyz ja mam swoje wydatki i tak dalej.
Sprawdzalam stan mojego konta I jestem w stanie przelac mniejsza kwote niz o ktora prosil. Moj problem polega na tym ze czuje straszne wyrzuty sumienia, ze mu nie pomogalam wczesniej (ale w sumie jak mialam to zrobic, jak nie bylam w stanie). Wiem ze on mysli ze tutaj jest eldorado I co to dla mnie np 100 funtow L ostatnio przed swietami napisal, ze nie ma za co zyc, no to chcialam mu zrobic zakupy przez internet, zeby mu do domu zawiezli. Zadzownilam aby zapytac czego potrzebuje to pijany powiedzial ze pieniadze chce a jedzenia nie. Rece mi opadly, no bo myslalam ze nie ma na jedzenie a sie okazuje ze chyba mial inne wydatki.
W sumie to sam sobie jest winny calej sytuacji gdyz z pracy go wywalili za picie, wszyscy przyjaciele sie od niego odwrocili bo wszystkich ciagle obrazal I teraz zostal sam.
A ja czuje sie z tym zle, choc czasami lapie sie na tym ze nie mysle o nim, ze zapominam ze mam ojca…
Ech, wiem ze moja wypowiedz jest bez ladu I skladu, ale musialam sie wyzalic L
Czy naprawde taka ze mnie wyrodna córka?

Nie jesteś wyrodną córką!! Dlaczego ci to przyszło do głowy?? Ale jeżeli chcesz mu pomóc w żadnym wypadku nie wysyłaj mu pieniędzy!! Zrób zakupy przez internet tak jak pisałaś... Nie wiesz co mu jest potrzebne?? Zamów podstawowe artykuły spożywcze typu cukier, herbata, konserwy, obiady w słoikach albo zapłać jakieś podstawowe rachunki za energie, gaz, czynsz... Cokolwiek byle nie pieniądze bo przepije!!! Skoro zajęty jest piciem nie sądze aby poszedł do sądu, szybciej do opieki i ona się tym zajmie!! Dlatego nic się nie stanie jeżeli przynajmniej raz w miesiącu zrobisz mu takie zakupy oczywiście prosząc o fakture żeby nie było że tatusiowi nie pomagasz!! Wtedy ty będziesz czysta przed każdym urzędem bo pomagasz mu na tyle na ile możesz, a że w formie paczek żywnościowych to tylko przez wzgląd na fakt iż obawiasz się że przepije pieniądze jeśli mu prześlesz!!