2010-06-14, 17:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Napisane przez twinsplus1
dzieki za gratulacje  i za info zaraz szperam w necie
sprawdzila, no ten lek to nie dla mnie:
Wskazania do stosowania
Pomocniczo w przewlekłych chorobach wątroby o różnej etiologii oraz w stanach po uszkodzeniach wątroby spowodowanych alkoholem, substancjami toksycznymi, niektórymi lekami i innymi czynnikami. Pomocniczo w zapobieganiu nawrotom kamicy żółciowej i leczeniu zaburzeń czynnościowych dróg żółciowych.
ale dzieki i tak, ja szukam czegos co pomaga przy dietach, na razie dam sobie spokoj
|
ja je najpierw co prawda dostałam żeby poprawić stan wątroby po tabletkach anty, ale potem lekarka zaleciła mi je osłonowo jakbym miała zamiar jeść coś ciężkostrawnego i działa, mogę jeść nawet cebulę, której moja wątroba nie znosi
Cytat:
Napisane przez czarownica3006
czekaj, zacytuje CI:
strona 69 
"ocet, ziola, tymianek, czosnek, pietruszka, cebula, szalotka, szczypiorek itp"
wiec np jako dodatek do tatara, twarozku, czy kotletow wg mnie mozna jak najbardziej
A i jeszcze marynowane cebulki mozna, tak jak korniszony
|
wiem, że był już ten temat, ale w końcu nie wiem jakie były końcowe wnioski.
dlaczego Dukan toleruje tylko 2 marynowane warzywka? I czemu akurat te? A jakbym zastąpiła ogórka/cebulki np. kawałeczkiem marynowanej papryki?
Cytat:
Napisane przez Alessa80
Martwi mnie jedna rzecz: po czterech dniach mam fatalne włosy, przesuszone i matowe i worki pod oczami dwa razy większe. Też tak na początku miałyście?
|
ja mam przesuszoną skórę.. widać to dobrze na twarzy i w sumie na głowie też - mega łupież. chyba się do dermatologa muszę z tym przejść
|
|
|