Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-14, 17:48   #2103
adrijah
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dzieki za gratulacje i za info zaraz szperam w necie

sprawdzila, no ten lek to nie dla mnie:
Wskazania do stosowania
Pomocniczo w przewlekłych chorobach wątroby o różnej etiologii oraz w stanach po uszkodzeniach wątroby spowodowanych alkoholem, substancjami toksycznymi, niektórymi lekami i innymi czynnikami. Pomocniczo w zapobieganiu nawrotom kamicy żółciowej i leczeniu zaburzeń czynnościowych dróg żółciowych.

ale dzieki i tak, ja szukam czegos co pomaga przy dietach, na razie dam sobie spokoj
ja je najpierw co prawda dostałam żeby poprawić stan wątroby po tabletkach anty, ale potem lekarka zaleciła mi je osłonowo jakbym miała zamiar jeść coś ciężkostrawnego i działa, mogę jeść nawet cebulę, której moja wątroba nie znosi

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
czekaj, zacytuje CI:
strona 69
"ocet, ziola, tymianek, czosnek, pietruszka, cebula, szalotka, szczypiorek itp"
wiec np jako dodatek do tatara, twarozku, czy kotletow wg mnie mozna jak najbardziej

A i jeszcze marynowane cebulki mozna, tak jak korniszony
wiem, że był już ten temat, ale w końcu nie wiem jakie były końcowe wnioski.

dlaczego Dukan toleruje tylko 2 marynowane warzywka? I czemu akurat te? A jakbym zastąpiła ogórka/cebulki np. kawałeczkiem marynowanej papryki?

Cytat:
Napisane przez Alessa80 Pokaż wiadomość
Martwi mnie jedna rzecz: po czterech dniach mam fatalne włosy, przesuszone i matowe i worki pod oczami dwa razy większe. Też tak na początku miałyście?
ja mam przesuszoną skórę.. widać to dobrze na twarzy i w sumie na głowie też - mega łupież. chyba się do dermatologa muszę z tym przejść