Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-14, 19:53   #2144
m13081987
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
To co Ty jesz? podaj prosze przykładowy jadłospis. Sama pierś z kurczaka ma 121 kcal na 100 gram,otręby wyliczyłam 1 łyzka owsianych 120kcal, pszennych 62 kcal, czyli te 3 co jemy to 302 kcal, + jajko 139 kcal to juz same placki masz 439 kcal. Jajecznica z 2 jaj - 212 kcal, ser biały chudy 260 kcal. Chyba, że ja źle licze tomnie poprawcie ale musiałabyś bardzo mało jeśc zeby nie dobić do 1000 kcal.
a różnica pomiędzy wieczorem a ranem to kilogram
Ostatnio kombinowałam z pizzą, ptasim mleczkiem, nutellą - nic z tych rzeczy mi nie posmakowało, więc nie zjadłam ich, a co za tym idzie, ominął mnie posiłek....
Dzisiaj myślę, że dużo zjadłam - czuję się pełna
Dzisiaj:
-śniadanie: kawałek sera 0% z jogurtem naturalnym 0% (zrobiłam około 100 g, bo nie byłam głodna), szczypiorek do tego
-obiad: placek Dukana (ale taki z 2 łyżek owsianych, 1 pszennych i odrobinką mleka 0%, bo z serkiem i jajkiem jakieś kwaśne mi się wydają) do tego podsmażyłam około 15 g pieczarek i ze 3 paseczki papryki z czosnkiem i plasterkiem szynki (- taka moja pyszna pizzerka )
-kolacja - poskubałam z ćwiartkę makreli wędzonej

Wczoraj:
-śniadanie: tyle sera białego, co dzisiaj plus 3 plasterki szynki 0% jakiejś fitness z indyka
-obiad: nieszczęsna pizza niezjedzona - zjadłam za to jajko z szynką
-kolacja: nie byłam głodna
Nie zjadłam też otrębów (pierwszy raz mi się zdarzyło od 8 dni), bo zapomniałam o nich później... a były w pizzy.

Kiedyś po Coli byłam głodna, więc kupiłam sobie Light. Niestety tak mnie zapycha i mi posmakowała, że już w ogóle nie wiem, co robić... Czy na siłę jeść?

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Otręby sa w prawie kazdym sklepie tylko trzeba wiedziec gdzie leżą. Tak więc w Carrefour leżą obok orzechów, rodzynek....
w Kauflandzie obok makaronów, tortellini .....
w Społem na pólce ze zdrową żywnością.
a co do jajek to nie więcej niż 4 na dzień ja jem około 20 jajek na tydzień.
Jeśli chodzi o jajka, to nie wolno jeść więcej jak 4 żółtka na tydzień, gdy ma się problem z cholesterolem. Białka - do woli i jeśli nie masz problemu z cholesterolem - również można wcinać

ODPISUJ W MOIM WĄTKU

Edytowane przez m13081987
Czas edycji: 2010-06-14 o 19:51
m13081987 jest offline Zgłoś do moderatora