2010-06-15, 02:27
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy rodzice to nadal małżenstwo ?
Cytat:
Napisane przez Blushy
Nie jestes sama i zgadzam sie z Toba w 100%. Tez to zauwazylam. Zauwazylam, ze wiele kobiet z dziecmi jakby stracilo swoja tozsamosc i po urodzeniu dziecka staly sie po prostu "matkami" bez pasji, zainteresowan i wlasnego zycia, a ich rola "zony" sprowadza sie do obiadow i prania skarpetek. Nie wiem, czy wrzucanie 1000 fotek z dziecmi na NK to nie jest jeden z objawow tego "syndromu".
Bylam niedawno u znajomej ktora ma roczna coreczke, na szczescie ona jest w miare normalna i pozostala soba. ALE - co rzucilo mi sie w oczy - gdy jej facet wrocil z pracy to pelen "ochow" i "achow" przytulil i wycalowal mala na przywitanie, a dziewczyny juz nie
Mnie osobiscie jeszcze ta sytuacja nie dotknela, ale to jest jeden z glownych powodow, z ktorych boje sie zostac matka, boje sie ze sie zmienie w taka "mamuske" .  Kiedys rozmawialam o tym z osoba majaca dzieci, ta mi powiedziala "zobaczysz bedziesz miec swoje to sie przekonasz" wg niej inaczej sie nie da 
|
To samo słyszałam, wiesz? I przypomniałaś mi o czymś - boję się, że mój mąż (jeśli będę takowego posiadać ) sam zamieni się w ojca i nie będzie już traktował mnie jak dawniej. Wiem, że nie mam na to żadnego wpływu i panicznie boję się takiej sytuacji w przyszłości, ilekroć o niej pomyślę.
Angel_oo, nigdy nie zgodzę się na to, żeby mój mąż był przy porodzie. Nigdy. To, jak napisałaś, typowo babska sprawa i facet nie powinien tego oglądać.
Czas edycji: 2010-06-15 o 02:30
|
|
|