Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czym zamaskować blizny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-15, 16:20   #10
nowa_kacha
Raczkowanie

Dot.: czym zamaskować blizny?

Cytat:
Napisane przez Lavanda Pokaż wiadomość
nie ma porównania w działaniu kremu/maści na blizny a zabiegu laserem frakcyjnym.. moje doświadczenia dotyczą tylko takich blizn po szyciu przez lekarza (po jakichś znamionach usuwanych przykładowo) i uważam, że można sobie masować do... no, długo i one najwyżej rozjaśnią bliznę, trochę zmiękczą etc (używałam różnych maści, z różnych półek cenowych)
a laser powodując mikrouszkodzenia w strukturze skóry zmusza ją do ponownego gojenia i dzięki temu naprawdę blizna goi się lepiej (u mnie blizny po laserze się znacznie obkurczyły i jakby rozmyły, nie widać tak wyraźnie krechy na skórze) - ale nie wiem jak działałoby to na takie płaskie i rozległe pewnie blizny potrądzikowe..

ale na pewno nie można porównywać maści na blizny i zabiegów laserowych, zdecydowanie
Ja też miałam na myśli laser Fraxel, który działa na tej samej zasadzie. Uszkadza skórę, żeby pobudzić jej regenerację poprzez gojenie. Żeby uzyskać dobre efekty zabieg najlepiej powtórzyć 3 do 5 razy. Efekt zabiegu pojawia się stopniowo, w ciągu najbliższych 2-3 miesięcy.

Fisiasia: Tak, tym laserem można również usunąć blizny potrądzikowe.
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując