2010-06-15, 15:20
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Cytat:
Napisane przez visionAM
Mam już wiarygodne informacje prosto od studentki towaroznawstwa
Primavera jest wodą dobrą dla małych dzieci. Dla osób w wieku 20-30 lat jest niewystarczająca ponieważ zawiera za mało składników mineralnych - poniżej 500mg. Komuś powyżej 20 roku życia poleca Muszyniankę, ale w rozsądnych ilościach, maksymalnie litr dziennie ponieważ nadmiar minerałów może organizmowi szkodzić.
A poza wodą zaleca pic naturalne soki nie słodzone, herbaty (najlepiej zieloną) no i pamiętać, ze wiele wody znajduje się w owocach - cytrusach, arbuzach itp.
Picie kilku litrów wody dziennie to przesada i może zaszkodzić. Takie zdanie ma moja koleżanka, studentka ostatniego roku towaroznawstwa więc jakoś jej ufam i cieszę się, że nie wzięłam sobie do serca rad Tomana 
|
Pytanie jeszcze na jakiej uczelni studiuje i jakie ma tam oceny 
Nie no okej, ja się przy swoim nie upieram oczywiście, natomiast jeśli litr wody zaleca dziennie to fajnie, ponieważ w czasie jednego meczu każdy z 22 - 30 osób wypija w samej przerwie 1 l wody 
Zbadam ten temat wody, idę zaraz porównać w sklepie składy obu wód. Minerały zawsze należy dostarczać zewnętrznie, ponieważ organizm nie posiada zdolności ich syntezy, w przeciwieństwie do witamin, które przedawkować można łatwo.
A jakie są objawy przesycenia minerałami? To może być ciekawe w sumie.
W owocach jest dużo wody, fakt, nawet w pomidorze chyba 70 % to woda. Arbuza nie dotknę. Soki naturalne niesłodzone kosztują ok. 10 zł za litr i one cukier mają tylko, że nie sztuczny tylko naturalny pochodzący z owoców.
Czas edycji: 2010-06-15 o 15:50
|
|
|