2010-06-16, 10:00
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Bry 
Witam po śniadanku, coś mi się dziś pospało za bardzo 
Ale odnotowuję spadek -0,4 kg czyli to co wczoraj mi przybyło dziś już spadło. Dzisiaj idę drugi dzień nowym trybem 4/3 
Dziewczyny ogólnie byłam u lekarza wczoraj i wypytałam o tą naszą dietę. Oto kilka wniosków i rad jakie moja lekarka mi dała (oczywiście możecie z nich skorzystać albo i nie, ale ona zawsze wie co mówi):
1) jeśli ktoś nie wciśnie tych 2l wody to nie ma katastrofy, ale fakt powinno się pić sporo
2) jedzenie otrąb blisko godziny przyjmowania pigułki anty jest BARDZO złym pomysłem, osłabia jej wchłanianie
3) olej parafinowy również osłabia wchłanianie leku, więc nie jedzmy go w pobliżu pory wzięcia leku
4) nie należy przeginać z colonem c ani colosanem ex jeśli się ma wypróżnienia co 2-3 dni, wystarczy wprowadzić błonnik dodatkowo do jadłospisu, jak to nie pomaga to lepiej iść do gastroenterologa, który zaradzi. Ale na pewno nie zapodawać powyższych preparatów "profilaktycznie".
5) Dobrze by było przyjmować selen, bo w tej diecie nie ma go W OGÓLE a ludzie i tak z natury mają jego niedobory. Multivitaminy to może niekoniecznie, najlepiej zbadać sobie poziom pierwiastków we krwi i jeść te, których brakuje. Magnezu nie można sobie brać i brać i brać, należy zjeść jedno opakowanie (oczywiście przez jakiś czas :P) a potem zbadać jego poziom i stwierdzić czy nam go potrzeba czy nie.
To tyle, dla mnie to były ważne i potrzebne rady mam nadzieję że komuś się przydadzą I tak ta dieta jest dużym obciążeniem dla organizmu zwłaszcza dla wątroby i nerek (porównywalnie mówi się o szkodliwości pigułek anty na wątrobę a jest to pikuś w porównaniu do tego, do czego ta dieta zmusza ten narząd). I nie należy zbyt długo pozostawać na II fazie, bo ona ogólnie zbyt zdrowa nie jest. Najlepsza jest faza III pod względem zdrowotnym.
Uf
|