2010-06-16, 11:23
|
|
Zadomowienie
|
Jaki kolor złota na obrączki?
Witam wszystkie obecne i przyszłe Panny Młode.
Chciałam zapytać o kolor złota na obrączki,jakie wybraliście ze swoimi mężczyznami.
Powiem szczerze,że jestem tradycjonalistką i obrączki kojarzyły mi się zawsze z prostymi wzorami,bez grawerków,oczek i różnych odcieni złota.
Obecnie zapanowała moda na łączenie złota bialego i żółtego,albo białego z żółtym i różowym.Pomijam już tytan i platynę.
Narzeczony również preferuje klasykę-jak założyłam mu u jubilera na palec taka szeroką na 7 mm z łączonego złota z wzorkiem to prawie wrzasnął,żebym mu ten sygnet zabrała
Jeżeli chodzi i złoto białe, to dla nas nie wchodzi w gre...nie podoba mi się i na pierwszy rzut oka wygląda jak srebro,a dla laika naprawdę trudno jest to odróżnić,co bym znajomych pytała,to dla większości złoto białe jest mało slubne.
Mieszkamy w dość małym mieście i może dlatego...u nas moda na białe wchodzi,ale nie poddajemy się jej zupełnie,tak samo jak łączonym wyrobom.
Po wielu wielu przymiarkach zdecydowaliśmy się na zakup obrączek tradycyjnych.Narzeczony upiera się za trapezowatymi-płaskie z lekko ściętymi brzegami.Mi podobały się zawsze półokrągłe,ale jednak zmieniłam zdanie i też chce trapezowate,choć półokrągłe chyba nieco wygodniejsze,ale takie pospolite...Staniemy więc na trapezowatych.
Miało być złoto żółte,ale...no właśnie...
Jakiś czas temu weszła moda na złoto żółte kompletnie wypierając złoto różowe/czerwone z dodatkiem miedzi, ruskie,rzekomo złoto bardzo tandetne,bazarowe...Nie wiem czy ludzie wiedzą o tym,że właśnie to różowe złoto jest najbardziej drogocenne.Zauważyłam,że powoli zaczyna wracać do łask...Mam dwie koleżanki obie mają szerokie na 7 mm obrączki trapezowate,wyglądają w kształcie super.Jedna ma z żółtego złota,druga z różowego,miedzianego.Wiem ,że to kwestia gustu,ale ta z różowego prezentuje się o niebo lepiej,piękniej błyszczy i jest bardziej widoczna oraz co najważniejsze mniej się rysuje ( podobno miedź utwardza).
Mam pierścionek z żółtego złota,ale obrączki na tą chwilę bym wzięła z różowego.
Mam teraz pytanie do dziewczyn,jak sądzicie żółty pierścionek i różowa obrączka będą pasowały?I czy rzeczywiście to różowe jest trwalsze od żółtego?Pozdrawiam...pros zę doradźcie
|
|
|