Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "hej wizaż, hej wizaż, forum nie małe, zrobi z Ciebie wariata ideała" Łona fajt cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 14:50   #4906
KaasiaaK
Zakorzenienie

Dot.: "hej wizaż, hej wizaż, forum nie małe, zrobi z Ciebie wariata ideała" Łona fajt

przejrzałam wcześniejsze strony w celu wyłapania czegoś ciekawego i natknęłam się na posty nt. zmian w PL ;P

Cytat:
Napisane przez s_ylwiaa Pokaż wiadomość
Więcej spotkań, więcej kasy za transmisje, więcej od sponsorów tylko w całym tym pedzie za kasą chyba zapomnieli że siatkarze to też ludzie i że mają prawo do wypoczynku, spędzania czasu z rodziną. A tak skończy się liga zacznie sezon reprezentacyjny, skończy się sezon zacznie się liga i tak w kólko. Oczywiście jeszcze w międzyczasie kupa durnych turniej o kokos wodza i jabłko szejka. Rozumiem ideę zwiekszenia liczby meczy o coś ale nie kosztem zawodników. A to Oni bedą zapierdzielać cały rok na premie paru prezesów i cwaniaków z PZPS i Plus Ligi, którzy po sezonie sie dogadają i będą sobie wykupywać miejsca.
bo to głównie chodzi o $$
mi ogólnie się ten pomysł podoba, na pewno będzie bardziej sprawiedliwy, bo raczej uniknie się sytuacji, gdzie jeden mecz będzie decydował o być albo nie być w play off'ach.
skończą się sytuacje, w których kluby będą kalkulować ile meczów wygrać, ile przegrać, żeby mieć dobre miejsce przed play off'ami. i wreszcie.. walka o mistrzostwo, ale też i o utrzymanie będzie ciekawsza i kluby będą musiały na prawdę udowodnić, że zasługują na tytuł/utrzymanie i to nie będą 3 mecze z tym samym przeciwnikiem. na pewno jest to ciekawy pomysł, nieco urozmaica system rozgrywek, pozwala kibicom przeżywać więcej emocji i dostarcza więcej okazji to oglądania meczów na górze tabeli, ale też tych z dołu, które wbrew pozorom są tez ciekawe

a co do zawodników.. tutaj nie potrafię jednoznacznie się opowiedzieć za lub przeciw.. w sumie oni decydując się na taki a nie inny zawód [bo przecież to jest ich praca, za którą dostają niezłe pieniądze], wiedzieli co ich czeka. jakie wiążą się z tym konsekwencje, że czasu dla rodziny, bliskich nie będzie tak dużo, jak w przypadku osób które wykonują pracę np. od 8 do 16. wiedzieli, że z profesjonalnym trenowaniem sportu wiąże się ryzyko kontuzji, a jeśli chcą być zaliczani do grona najlepszych, to niech pokażą to właśnie w PL. niech udowodnią, że potrafią utrzymywać równą formę przez cały sezon. taki jest teraz sport. grają dużo, czasem może i za dużo, ale dla 'władców' liczy się $$$ ;]
no i nie tylko w siatce zawodnicy są tak mocno eksploatowani...

taka mała dygresja do tej kwestii, z którą niewątpliwie się zgadzam.
nie mogąc pogodzić się z decyzją prezesa Jadaru, rozmawiałyśmy wczoraj jak to będzie dalej...
i doszłyśmy do wniosku, żeby od razu na pocz. prezes powiedział chłopakom "słuchajcie, grajcie dobrze, ale nie tak, żeby awansować do PlusLigi, bo ja i tak Was potem sprzedam". generalnie doszłyśmy do tego, że jeśli Jadar teraz nie ma wystarczającego budżetu na grę w PL, to w jeden rok nic się w tej kwestii nie zmieni, także nawet jak chłopaki wywalczą awans, w co ja osobiście tak nie wierzę [chodzi mi o najbliższy sezon], to i tak prezes dogada się z jakimś klubem i sprzeda miejsce w PL za 100tys zł.
wiem, że chłopaki będą dawać z siebie wszystko, żeby pokazać, że nie zasługują na to co ich spotkało, ale jeśli potem mają znowu to przezywać, to niech lepiej się tak nie starają.. niech grają tak, żeby dawać nam radość, ale żeby nie awansować.

a całą sytuację na linii Jadar - Wwa najlepiej podsumował w wywiadzie Such ":
"
Cóż, Warszawa ma ligę, my mamy honor, że graliśmy do końca i wygraliśmy. "

amen.