Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 'Szamponetka' po farbowaniu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-16, 21:13   #1
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

'Szamponetka' po farbowaniu.

Nie wiedziałam gdzie się z tym wbić, jeśli to tu przeszkadza, to przenieście mnie do właściwego tematu .

Sprawa wygląda następująco:
Od dwóch lat farbuję włosy na rudo (wypróbowałam już wszystkie dostępne farby, najlepszy był loreal, ale w chwili obecnej nie stać mnie na kupowanie co miesiąc farb za 100 zł, bo niestety mam takie włosy, że używam 3 opakowań...) . Problem polega na tym, że mam dość dużo włosów, zawsze się 'puszyły', są kręcono-falowane na dole końcówki mi się rozdwajają niezależnie od tego jakich kuracji leczniczych zastosuję, a przez farbowanie jest nieco gorzej - bo farbuję włosy co miesiąc, CAŁE.
Jak wiadomo, z rudym jest tak, że zrobienie samych odrostów nie wchodzi w grę, bo wtedy one będą czerwone, a pozostałe włosy po miesiącu są już niemal żółte. Ten wyblakły kolor bym jeszcze strawiła, gdyby nie to, że po miesiącu mam prawie trzycentymetrowy odrost który kontrastując z tym kolorem wygląda jak zgniła zieleń :/ (widoczny mini odrościk mam już kilka dni po farbowaniu i to mnie w tym całym farbowaniu wkurza najbardziej...).

Naszła mnie ostatnio taka myśl, żeby dać włosom trochę 'odpocząć' traktując je szamponetką Delia, tylko nie wiem czy jest sens i czy coś to w ogóle im pomoże. Po prostu nie chcę przeciążać ich farbą, a nie wiem czy jest faktycznie jakaś duża różnica od strony, że tak powiem, technicznej...

Lubię ten rudy kolor i nie chcę z niego rezygnować, włosy ogólnie są w dobrej formie, tylko te końcówki - zawsze były fatalne i boję się, że doprowadzę je do ruiny tym ciągłym katowaniem ich farbą (staram się dbać o nie maseczkami, odżyweczkami, niesuszeniem, nieprostowaniem, nietarciem ręcznikiem i takie tam głupoty). Czytałam, że niektóre dziewczyny rzadko farbują włosy, a jak widzę na opakowaniach napisy, że kolor trzyma się 3 miesiące to nie wiem jak to możliwe tyle wytrzymać, skoro ja miałabym wtedy odrost na pół głowy chyba :/

Przepraszam jeśli mój post jest zbyt chaotyczny ;]

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując