Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Witam
je rózwnież jestem na etapie poszukiwania wózeczka. Mam już coraz mniej czasu (tylko 1,5 m-ca do porodu) i coraz większy mętlik w głowie. przeszłam już kilka sklepów z wózkami i nadal nie mogę się na nic zdecydować. Zależy mi przede wszystkim na wózku lekkim, na 3 piętro bez windy, zwrotnym - obrotowe i pompowane koła. często podróżujemy, więc musi się składać, najlepiej z możliwością wpinania fotelika do stelażu. No i cena - za komplet gondola+spacerówka+foteli k chcałabym wydać nie więcej niż 1500-1600 zł.
Najciekawsze co znalazłam to:
- Jedo Fyn 4DS - b. fajny, duża gondolka i funkcjonalna skacerówka, ale niestety b. cięzki
- Tako Jumper X - j.w. - zwrotny ale cięzki
- Espiro Vector - wszystko ok, tylko spacerówka nie rozkłada się na płasko a tylko przechyla w taki sposób, że dziecko ma nóżki wyżej niż pupę - beznadzieja
- Coletto Matteo - widziałam dziś i jestem pod wrażeniem - najfajniejsza funkcja to obrotowy stelaż, więc i gondola i spacerówka może być przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
- Mikado Boston - też fajny ale demontaż gondoli dosyć kłopotliwy i samo przenoszenie gondoli na paskach przyczepianych plastikowymi zaczepami nie bardzo mi się widzi. te zaczepy mogą szybko się rozpaść.
Proszę o pomoc - jaki wózeczek polecacie? a może opinie o tych wózkach, ale proszę o takie z użytkowania bezpośredniego, bo takie tylko ze sklepu to nie do końca sprawdzone i ogólne.
pozdrawiam gorąco
|