Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odstające uszy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-17, 09:31   #32
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Odstające uszy.

Cytat:
Napisane przez IIGGAA Pokaż wiadomość
Ostatnio wyczytałam w jednej z gazet dla rodziców że jedna pani ma podobny problem na co pani doktor odpowiedziała że nie ma co z tym walczyć że uszka jakie maja być to będą, a przyklejanie, zakładanie opasek nic nie da.Co wy na to?
Moja babcia tak skorygowała ojcu uszko, bo też zaparł się leżeć na boku i je podwijać... i chyba wiele rodziców tak robi.

Cytat:
Napisane przez izanna Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie cały czas tego kontrolować, bo kiedy mały przewraca głowę na bok uszka same się zwijają.
Ano właśnie...

Ja młodemu poprawiam, a on fik głową w lewo, w prawo i znowu jest zawinięte jak było...

Cytat:
Napisane przez uskow Pokaż wiadomość
Takie rzeczy podobno są zapisane w genach. W naszej rodzinie nikt nie ma odstających uszu, ddlaczego wiec mała miała by mieć
U mnie w rodzinie też nikt nie miał odstających uszu, a mojemu ojcu zaczęły się robić takie, gdy był mały i sobie podwijał jedno przy spaniu... Babcia skorygowała plasterkiem.

Za to mój brat spał tylko na podwiniętym, a gdy coś z nim robiliśmy od razu się budził i wrzask... Miał to jedno ucho odstające koszmarnie. W wieku lat 7 przeszedł operację...

Więc nie wiem czy tak geny...
Znam parę osób, które mają/miały odstające uszy, a ich dzieci mają normalne.

Mój osiołek podwija sobie dół ucha, sam ten mięsisty płatek. Boję się, że tak mu zostanie, bo tam nie ma chrzęści, nie ma się co kształtować z wiekiem...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując