Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobietę zmuszono do urodzenia dziecka bez mózgu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-17, 11:55   #3
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Kobietę zmuszono do urodzenia dziecka bez mózgu

widze że Angel_oo bardzo delikatnie wypowiada się na ten temat starając się ująć swoje zdanie tak żeby nie narazić się na ataki. Pewnie słusznie. Mam wrażenie, że wypowiedzi za aborcją nie są dobrze widziane tym bardziej jeżeli wypowiada je kobieta. a szkoda...ja jestem całkowicie za aborcją i być może posypią się na mnie gromy,ale nie jest mi to obce. Zawsze mówiłam o tym otwarcie i nie raz spotkałam się ze zdziwieniem, potępieniem itd.
uważam, że bez względu na to czy dziecko jest chore czy nie, czy ciąża zagraża życiu kobiety czy nie ona ma prawo wyboru. Pewnie że zaraz ktoś powie, że dziecko to człowiek, że mogła myśleć wcześniej itd. oczywiście, że tak, ale zycie czasem różnie się układa. Dlatego każda kobieta powinna mieć prawo zadecydowania czy chce, może i czy jest gotowa wychwywać dziecko.
Jako kobietę wkurza mnie to, że ktoś decyduje za mnie, że jestem w tej kwestii (zresztą jak w wielu) ograniczona przez wszystko wiedzących polityków i krzykaczy z różnych ugrupowań. Człwowiek po to ma wolną wolę i swój rozum żeby zadecydować czy, jak w tym przypadku, jest w stanie to dziecko wychować dać mu miłość, dostatek, wykształcenie, czas itd. lub czy jego sumienie jest w stanie udźwignąć konsekwencje aborcji.
Niedale niż wczoraj/przedwczoraj mówili w telewizji o dwójce 20-latków którzy swoje trzecie dziecko zakopali w nieczynnej kopalni.....czy nie lepiej byłoby je wcześniej usunąć jak było jeszcze płodem??? tak, tak płód to też dziecko ktoś powie....wole usunąć płód niż zakopać dziecko którego serde bije, oczy na mnie patrzą, które płacze i macha rączkami, którego czuje ciepło...

bo mi chyba troche wyszedł offtop- podumowując co do tematu aborcji w sytuacji, gdy wiadomo, że dziecko jest chore- dać prawo wyboru matce/ rodzicom.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując