Wątek
:
jak uśpić ? ;(
Podgląd pojedynczej wiadomości
2010-06-17, 11:10
#
1
Angel_00
Zakorzenienie
jak uśpić ? ;(
Dziewczyny może któraś z Was była w podobnej sytuacji... Może pomożecie podjąć decyzję, albo się z nią pogodzić. Sama nie wiem co mam zrobić....
Psiak miał raka, operacja przebiegła pomyślnie ( w klinice nr 1), jednak znów mu coś wyskoczyło tym razem na pyszczku a nawet bardziej w pyszczku. Pani weterynarz (w klinice nr 2) twierdzi że antybiotyki pomogą tylko nie pomagają. Twierdzi że pies ma normalne odruchy i dopóki je to znaczy że z psem wszystko w porządku. Na dniach wybieramy się do kliniki numer 1 mam chyba do nich większe zaufanie i boję się co powiedzą (tamten lekarz powiedział że pierwsza operacja może pomóc na lata albo na miesiące a nawet tygodnie-ale pierwszą próbę podjęliśmy i była umowa z lekarzem że jeśli podczas operacji okaże się że psiak nie będzie całkiem zdrowy to go uśpią w trakcie- lekarz sam to zaproponował bo wiedział że nie chcemy aby się męczył). Z jednej strony chciałabym aby psiaka uśpiono nie mogę patrzeć jak się męczy
ale z drugiej boję się że taka decyzja jest podjęta zbyt pochopnie
Pani weterynarz z kliniki nr 2 nie zgodziła się na uśpienie bo uważa że z psem oprócz tego co ma w pyszczku niby jest wszystko ok.
Teraz ja opowiem o swoich odczuciach. Je, pije, czasami (bardzo rzadko) zamerda ogonkiem. Ma swoje lata a dokładniej 12 lat. Chodzi w kołnierzu bo to co rośnie mu przeszkadza i rozdrapuje więc krwawi
nie widzę w nim tej radości co kiedyś ale może to z racji wieku ?
Wiem że lekarz z 1 kliniki powie nam szczerze czy jest sens uśpić czy nie bo wydawał mi się bardziej zdecydowany do podejmowania konkretnych decyzji.
Mam mieszane uczucia ale tak naprawdę nie wiem czego od Was oczekuję, ale może po prostu ktoś przechodził przez coś takiego że zwierzątko nie zmarło naturalnie ale trzeba było się zmagać z takimi myślami o uśpieniu
Z jednej strony chciałabym go uśpić aby się nie męczył ale z drugiej mam wyrzuty sumienia że jak w ogóle mogę tak myśleć. Przepraszam za długość i pewnie chaotyczną wypowiedź ale jestem w rozsypce
11:11
Angel_00
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Angel_00
Znajdź więcej postów Angel_00