Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Illamasqua - wyraz swoje alter ego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-17, 23:29   #1
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Illamasqua - wyraz swoje alter ego

Witam dziewczyny!
Zastanawiam sie, ile z Was zna dosyc nowa (hmm zaczeli chyba pod koniec 2008?) na rynku firme Illamasqua... Powstala w UK i jej kreatywna matka jest swietna i dosc ekstrawagancka wizazystka Alex Box.

Illamasqua choc stosunkowo nowa to jest juz uwielbiana przez wizazystow za swietna pigmentacje, nietuzinkowe kolory i bezkompromisowosc.
Rzadko spotkac w domu handlowym marke kosmetykow sprzedajaca i calkowicie bialy podklad np... Ich kremowe roze sa genialne.
Co mnie osobiscie przykuwa do tej marki to przede wszystkim niesamowita aura tajemniczosci i wyrafinowania... Poprzez ich kolekcje jak Berlin 1920, Noir lub Sirens (moja ulubiona) do ich czarnych stoisk, gdzie kazdy z wizazystow ma zawsze niezwykly, bardzo teatralny makijaz i przy tym jest niesamowicie przyjazny (w odroznieniu od wielu innych marek kosmetycznych..).

Illamasqua ma niestety tylko kilka stoisk w UK jak na razie, za to ogrom w USA (Sephora). W Londynie maja stoisko w Selfridges oraz kilka polek w sklepie Charles Fox w Covent Garden (polecam zajrzec, genialny sklep!).
Ja odwiedzilam tez kilka razy stoisko w Fenwick, w Newcastle gdzie pracuje swietna wizazystka Polka - Ula. Jest bardzo sympatyczna i utalentowana, ah bardzo zazdroszcze jej takiej swietnej pracy!

Co do sztandarowych kosmetykow, to zaliczylabym do nich wczesniej wspomniane kremowe roze, poza tym na pewno Liquid Metals, swietny Sealing gel, cake liner, pomadki i Rich Liquid Foundation. Duzo dobrego slyszalam tez o kremowych korektorach, choc jak dla mnie sa zbyt kremowe...

Przydatne strony:
strona oficjalna
blog
Illamasqua na YouTube

*********************88