Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - art clay instrukcje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-18, 08:44   #265
lubomirka
www.dulcedo.pl

Dot.: art clay instrukcje

Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość
uformowałam pierściionek wcisnęłam cyrkonie(MetalClay)wysusz yłam suszarką i tu byc może zrobiłam błąd i suszyłam zbyt krótko z tąd te bąbelki.??no i wypaliłam na kuchence gazowej .i tak sobie myślę że może był zbyt ocny płomień i ta cyrkonia zmatowiła niestety zdjęcia cyrkonii nie wstawię bo już ją usunęłam .Podczas tego zabiegu cała się pokruszyła w drobny mak.
Może faktycznie niedosuszyłaś materiału, może też użyłaś jakiejś oliwki która w swoim składzie weszła w reakcję z AC, nie podałaś czasu ani suszenia ani wypalania, co dalej powoduje jedynie gdybanie, nie wiem czy pieścionek był gruby czy nie?? Co do cyrkoni radzę zaopatrywać się w te dostępne przy sklepach z Art Clayem są pewniejsze i zazwyczaj wielokrotnie testowane przez właścicieli .

Cytat:
Napisane przez licho nie spi
Witam, postanowiłam napisać, bo nie znalazłam tego w tym wątku. A siedziałam wieczór cały przy lekturze. Zgubiłam mój stary profil... Mam teraz nowy. Chciałabym zadać drobne pytanie.
Jeśli zrobię coś z AC a chciałabym to ozdobić powiedzmy perłą, ale taką przedziurawioną, na sztyfcie z kuleczką. To jak to zrobić. Czy sztyft zrobić z druta i dołączyć do wypalanej masy, a potem nałożyć perłę i kuleczkę lutnąć na końcówkę, czy też są jakieś bardziej skomplikowane sposoby, by tej perełki nie rozwalić? Bo widzę, że nie ma co jej wypalać.
Do tej pory nie lutowałam z kamieniem od razu, a pytanie moze być zatem naiwne...
Ja ozdabiam perłami nawierconymi do połowy podczas formowania umieszczam w AC drut na który wklejam perłę. Można po wypaleniu również dolutować taki drucik jeżeli posiada się umiejętności, chociaż może wygodniejsza jest ta pierwsza wersja nie trzeba potem piłować lutu i ściagać jego nadmiaru z niechcianych miejsc. Co do pereł z kuleczką na końcu nie mam doświadczenia, chętnie sama bym się dowiedziała jak to zrobić, może użycie pasty chłodzącej ma sens.

Edytowane przez lubomirka
Czas edycji: 2010-06-18 o 08:46
lubomirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując