Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy odchudzanie musi być katorgą i złem koniecznym?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-18, 10:27   #83
pampalini77
Przyczajenie

GG do pampalini77
Dot.: Czy odchudzanie musi być katorgą i złem koniecznym?

laisla masz rację, moje dzieci faktycznie są jeszcze małe, ale już teraz wiem, że jeśli teraz nie zadbam o to aby jadły zdrową żywność, to w przyszłości będzie to niemożliwe, albo bardzo trudne do realizacji.
Masz rację mówiąc, że dużą zasługę w utrwalaniu złych nawyków żywieniowych u naszych dzieci, maja wszelkiego rodzaju ciocie, babcie itp.
Ktoś, kto nie ma pojęcia o zagrożeniu jakie niesie za sobą podsuwanie słodyczy, paróweczek, niezdrowych przekąsek, nie widzi w takim sposobie odżywiania niczego złego. Gdy zwracamy na to uwagę, często spotyka się to z oburzeniem z ich strony, że przecież to dziecko i nie można mu niczego odmawiać, a raczej trzeba się cieszyć, że tak chętnie wszystko zjada.

pepea bardzo zaciekawsiły mnie te Twoje kostki rosołowe, bez glutaminanu itp. Będę musiał się za czymś takim rozejrzeć. Garnek gliniany także brzmi przekonująco, ale poczytam jeszcze o tym. Póki co, używamy kompletu garnków do gotowania na parze. Przyznam szczerze, że jest to i praktyczne i zdrowe.

Ostatnio zapychamy się cała rodziną świeżymi truskawkami z ogródka mojej mamy (niewiele niestety ma tych truskawek, ale bynajmniej z czystym sumieniem podaję je dzieciakom).
Ostatnio przekonałem mojego synka do soków z sokowirówki, wykluczając wszelkiego rodzaju kubusie itp.

Pozdrawiam.