Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kognitywistyka - z czym się to je? WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-18, 21:43   #3
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Kognitywistyka - z czym się to je? Burza mózgów ;D

Cytat:
Napisane przez mmhhmm Pokaż wiadomość
odradzam taki kierunek - jest zbyt interdyscyplinarny. Zagadnienia z kognitywizmu są właśnie na lingwistyce, jeśli rzeczywiście Cię to interesuje to pokuś się właśnie o języki. Będziesz miała dwa opanowane do perfekcji i trzeci na poziomie średniozaawansowanym, płynnym. Koleżanka pisała pracę mgr właśnie ocierającą się o kognitywizm (warstwa językowa i treści przekazu w South Park).

W ogóle w dzisiejszych czasach kierunki które dają "wiele możliwości" są tak naprawdę bardzo zdradzieckie. Gdy zaczynałam przygodę na uniwersytecie modna była socjologia, więc przez 5 lat zgłębiałam jej tajniki, w trakcie skończyłam jeszcze kulturoznawstwo, a po rozejrzeniu się w realiach rynku pracy stwierdziłam, że ostatnia szansa w podyplomówkach i tylko dzięki nim mam fajną, ciekawą i satysfakcjonującą finansowo pracę
Dziękuję za odpowiedź Przyznam, że trochę mnie zmartwiłaś, bo zainteresowałam się tą nauką bardziej od tej strony "ścisłej". Mam też w sobie coś z humanisty, więc takie połączenie by mi odpowiadało, ale lingwistyka sama w sobie już mniej

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując