Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prace decoupage funfelki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-19, 08:51   #3
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Dot.: prace decoupage funfelki

Witam serdecznie kolejną pozytywnie zarażoną dekupażystkę
Początek bardzo dobry, od razu rzuciłaś się na głęboką wodę.

Pierwsza skrzyneczka fajnie skomponowana, ale osobiście pomalowałabym dokładniej pasy jasne, prześwituje spod nich drewno. Jeśli miałaś taki zamiar, to lepiej byłoby przetrzeć te miejsca, wtedy praca wyglądałaby naturalniej. I wydaje mi się, że biały kolor wygląda tutaj trochę obco, lepiej byłoby zastosować ecri, tak ja masz na wzorze serwetki ornamenty, wtedy całość byłaby w ciepłych kolorach utrzymana, a tak biały nadaje jej surowego wyglądu. Ale generalnie jest ok

Druga skrzyneczka na ślub bardzo ładna, zwłaszcza góra Nie pasują mi tylko te obrączki, to taki element skrapowy wsadzony do decoupage, lepiej jakbyś zrobiła i napis i obrączki jako wydruk i wtedy całość byłaby zachowana w dekupażowym klimacie. Ale praca jest bardzo starannie wykonana, a kwestia napisu to kwestia gustu więc ogromne

Trzecia kasetka komunijna równie śliczna, bardzo bardzo dokładnie jak na początkującą (i nie tylko ) wykonana. Uwaga do napisu taka sama, ale tutaj mniej się to rzuca w oczy i nie przeszkadza i skrzyneczka jest naprawdę śliczna. Mam nadzieję, że młoda dama była nią również zachwycona

Czwarta, piąta i szósta skrzynka - jak rozumiem serwetki naklejałaś bezpośrednio na drewno? To wyższa szkoła jazdy, w takim przypadku powinnaś serwetkę wetrzeć, to jest bardzo pracochłonna ale piękna technika. Wtedy zniknęłyby te białe przebarwienia na wzorze. Jak będziesz chciała w przyszłości robić właśnie taką techniką to postaraj się wetrzeć serwetkę, efekt jest powalający Ale muszę przyznać, że skrzynka na wino podoba mi się niesamowicie. Brakuje jej tylko jeszcze trochę lakieru i szlifowania, jak ją dokończysz będzie cudna To samo dotyczy pozostałych dwóch skrzynek, potrzebują lakieru i szlifowania

Kolejna skrzynka ślubna jest najsłabsza ze wszystkich a to z powodu niewycięcia motywu. Bluszcz na tle beżowym naklejając na białą kasetkę musisz niestety bardzo dokładnie wyciąć, żeby nie było widać tła tylko same listki. Możesz uniknąć takiej syzyfowej pracy jeśli dobierzesz tło skrzynki do tła serwetki, w innym przypadku musisz to bardzo dokładnie wyciąć. Motyw powozu lepiej jakby był wydarty nieregularnie niż wycięty w taki sposób. Całość wygląda nienaturalnie

Następna wesołą para ślubna na różowym tle fajna, optymistyczna i dobrze nieregularnie wydarty motyw. Za mało lakieru, zdecydowanie za mało o kilka co najmniej warstw. I nie zza bardzo widzę, to skrzynka czy jakiś brulion? Nieważne, bardzo ładnie wygląda

Dziecięcy kuferek śliczny, tylko następnym razem postaraj się napis również wydrukować na drukarce i wtopić w pracę. Za mało lakieru oczywiście ale skrzyneczka śliczna

Gratuluję udanych początków uwagi mam tylko do napisów i lakierowania. Na wszystkich pracach, żeby nabrały odpowiedniego charakteru brakuje dużo lakierowania i trochę papieru ściernego. I podziwiam za znalezienie czasu na decoupage przy takim maleństwie. Więc dużo cierpliwości i wytrwałości dla Mamusi i Córeczki
Witaj serdecznie Małgosiu w naszym gronie

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując