Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-19, 12:18   #203
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nie wiem czy kazdy notariusz to zrobi i czy zrobi za free i jak to dlugo bedzie trwalo.. ja to zrobilam sama.. w srode mielismy podpisana umowe kredytowa w czwartek podpisalismy akt a w piatek latalam - od rana najpierw sad potem us a potem do banku ze wszytkimi papierami.. mialam to zalatwione w jeden dzien i doplnowane bo watpie zeby notariusz az tak sie spieszyl
Martuś, doradca powiedział, że jeżeli będzie wpis w akcie ze to notariusz załatwi to nie będę musiała lecieć do sądu. O Urzędzie Skarbowym to wogóle nie słyszał i się zdziwił jak się zapytałam o ten podatek że jemu to nie potrzebne... hm...
Doczytałam gdzieś że ten podatek trzeba zapłacić do 14 dni od momentu ustanowienia hipoteki- czyli kiedy??? jak już będzie wpis, czy jak złozę wniosek o załozenie księgi i wpis?

wczoraj doradca z banku przesłał nam wzór umowy (już wypełniony). mimo, ze się fatalnie czuję ale całą ją przeczytałam i zastanawiam sie nad czymś

Pytanie -czy jeżeli biorę RnS bank może wpisać tylko hipotekę kaucyjną?
Jest ona wpisana w wysokości 170 % wartości kredytu
Czytałam że kaucyjną wpisuje bank przy walucie, a jezeli w pln to zwykłą... chociaż na innej stronie wyczytałam, ze kaucyjną wpisuje się gdy np. odsetki sa zmienne- bo przecież WIBOR się zmienia... Pogubiłam się...
jak jest u Was?

Misqa, mam nadzieję, że problemy przeminą. Nie rozumiem tego ,,zaczepiania, szturchania" przepraszam... ale czy to nie jest jakaś przemoc

Madzialenka, skoro dostaniecie to mieszkanie od teściowej, to praktycznie macie już teraz warunki zeby sie starać o baby no ewentualnie dobrze by było, zebyś Ty miała pracę, bo wtedy masz wszystkie ubezpieczenia itd. Teraz mieszkacie u Twoich rodziców, potem mały remont i przenosicie się też powiedzmy ,,do siebie". Nie ma na co czekać

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2010-06-19 o 12:20
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora