Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia - jakiego mieszkania szukać, co powinno być zawarte w umowie najmu?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-19, 12:49   #1
Kiriko
Raczkowanie

Studia - jakiego mieszkania szukać, co powinno być zawarte w umowie najmu?

(Wiem, że podobny wątek jest na Społecznościach, ale tam dziewczyny pisały głównie o tym, co ze sobą zabrać do mieszkania, a mnie interesuje coś innego )

Postanowiłam założyć ten wątek, bo wyniki matur, a co za tym idzie - rekrutacji, tuż - tuż, więc chyba w lipcu trzeba zabrać się za poszukiwanie jakiegoś lokum w miejscu przyszłego studenckiego życia Planuję wyjechać do Wrocławia i wprowadzić się na początku września. Mam co do tego mnóstwo pytań, ale najbardziej nurtuje mnie jedno... Jeśli znajdę w lipcu fajny pokój, ale chcę w nim zamieszkać dopiero od września, to w jakiś sposób chyba mogę go sobie "zaklepać"? Nie chcę jednak z drugiej strony sytuacji, że dam komuś pieniądze za te dwa miesiące wakacji, a potem ta osoba wynajmie mój pokój komuś innemu... Wytłumaczcie mi, proszę, jak to wygląda, bo jestem zupełnie zielona w kwestii wynajmu Co ma się znajdować w umowie, jakich zapisów unikać, na co zwracać uwagę oglądając mieszkanie itd.? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując