2010-06-19, 17:11
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
mmm właśnie wróciłam z tz byliśmy oglądać mieszkanie i chyba weźmiemy taaaaaakie ładne przy samym Ostrowcu 
Cytat:
Napisane przez Layla79
a widzisz i tu pies pogrzebany  to jej mieszkanie.
moja też chciała żebyśmy zamieszkali w jej mieszkaniu. miała pomysł, że ona sprzeda swoje, nam dołoży i kupimy większe. ale ja nie zareagowałam na jej propozycję, bo ona chciała jeszcze żebym ja swoje mieszkanie sprzedała. bardzo się wtedy zdenerwowałam i od tego momentu jej nie trawię. ale nic jej wtedy nie powiedziałam, bo byłam w szoku od tej propozycji. mieszkamy zatem u mnie. najpierw dziwiłam się, czemu ona tak nalega, żeby nam kupić mieszkanie, ale od jakiegoś czasu już zrozumiałam. Chodzi tutaj o to, że w moim mieszkaniu ona nie może mi grzebać w szafkach, a w swoim to przecież nie powiedziałabym jej: to mój dom, czemu się mama wtrąca, no nie? i takie one są właśnie cwane. chcą coś dać, byle by tylko się powtrącać. do kitu ta sytuacja. jeżeli mogę coś powiedzieć, to jak najszybciej weźcie kredyt na jakiekolwiek mieszkanie, wtedy ona nie będzie miała gruntu pod nogami i nie wejdzie Wam na głowę. To trudna sytuacja mieszkać w jej mieszkaniu. Była narzeczona moujego tźta powiedziała mi, że jak tylko się do niego przeprowadziła, to ona od razu zaczęła się wtrącać, więc z tymi mieszkaniami coś jest na rzeczy. A nie możesz powiedzieć, że właśnie wychodzisz? albo masz spotkanie za pół godziny i musisz się ubrać? znajdź jakiś sposób na nią. ja to nie znoszę takich osób. teściowa to potrafi nieźle zaleźć za skórę.
|
no teraz mam nadzieje ze załatwimy szybko to mieszkanie mały remont i bede daleeeeeko od ukochanej teściowej 
noooo 
Cytat:
Napisane przez Weronisia
No tak, zawsze 30 zaczynasz nowy miesiąc. Czyli teraz 30.06 zaczniesz czwarty
A ja jestem dziś taka przymulona, że szok. Chmurzyska wiszą na niebie i chyba dlatego chce mi się spać.
Objadłam się gęstą pomidorówką i nie chcę mi się już robić nic. A jeszcze krokiety chcę zrobić.... chyba przysnę nad patelnią 
|
no to dobrze myślałam
łoooo juz 4
|
|